Els 'valencians' del Mundial de Qatar

Fins a 43 jugadors que participen en la competició han estat, alguna vegada, en un equip valencià

Mundialistes al seu pas per la Comunitat Valenciana

El Mundial de Qatar comptarà amb un total de 32 seleccions i més de 800 jugadors que participaran en els 64 partits que conformen la competició.

En total hi ha 80 jugadors de la Lliga espanyola dels quals cinc són del València (Gayà, Guillamón, Musah, Cömer i Cavani); i cinc més són del Vila-real (Pau Torres, Yeremy Pino, Nicolas Jackson, Foyth i Rulli).

Però més enllà d'aquests jugadors, en el Mundial també hi haurà 34 jugadors més que en algun moment de la seua vida han participat en equips valencians. Alguns inclús són molt recordats per la seua trajectòria o perquè deixaren una empremta inesborrable en l'equip en què participaren. És el cas de Carlos Soler o Daniel Wass en el València, també de Godín i el seu pas pel Vila-real, de Keylor Navas, fonamental en un dels millors Llevants de la història, o de Mario Pasalic, que va quallar una bona actuació en l'Elx de la temporada 2014-2015.

Altres jugadors passaren sense pena ni glòria en cessions o temporades en què no tingueren molts minuts. Jugadors com Batshuayi o De Paul en el València; Take Kubo o Joel Campbell en el Vila-real o Martín Cáceres en el Llevant del tram final de la temporada passada.

Es dona el cas d'alguns que es van formar també en les categories inferiors de clubs i que, després de fer el salt al professionalisme, es van consolidar com a jugadors de tallatge mundial. Jordi Alba o Kang-in del València són casos clars, però també l'espanyol Rodri Hernández, actualment en el Manchester City, o l'americà Shaq Moore, ara en la lliga nord-americana, però que va eixir de l'Atlètic Llevant.

Abde, Simons o Glik passaren per modests del futbol valencià

En tot aquest entramat de jugadors mundialistes trobem tres casos curiosos. El primer és el del marroquí Abde, que es va forma en les categories inferiors de l'Elx i Hèrcules, i després de formar part de la primera plantilla de l'equip alacantí va ser traspassat al Barça, en una operació que ha passat pels tribunals.

El segon cas és el de Xavi Simons. El neerlandés, una de les estreles emergents, va jugar fins als set anys en el Thader de Rojals al Baix Segura.

Finalment, la UE Foradada també té l'orgull d'haver tingut en les seues files una de les llegendes de la selecció de Polònia. Es tracta del defensor Kamil Glik, que en aquest mundial superarà els cent partits amb el seu combinat nacional, i que el 2006 va formar part de l'equip més al sud de la Comunitat Valenciana. Després de ser fitxat pel Reial Madrid, Glik va passar per equips com el Palermo, Bari o Torí italians o del Mònaco francés, amb el qual va ser peça clau del títol de lliga que van aconseguir i equip amb què va ser semifinalista de la Champions League.

Dèneu del València per setze del Vila-real

En el total de jugadors que han passat pels equips valencians, el València CF lidera aquest rànquing amb dènou: Yunus Musah (els Estats Units), Nicolás Otamendi i Rodrigo De Paul (l'Argentina), Andrés Guardado (Mèxic), Matt Ryan (Austràlia), Daniel Wass (Dinamarca); Hugo Guillamón, Jordi Alba, José Luis Gayá, Ferrán Torres i Carles Soler (Espanya), Mitchy Batshuayi (Bèlgica), Uros Racic i Nemanja Maksimovic (Sèrbia), Eray Cömert (Suïssa), Joao Cancelo (Portugal), Edinson Cavani i Maxi Gómez (l'Uruguai) i Kang-in Lee (Corea del Sud).

El segon en aquest llistat és el Vila-real que, tenint en compte la seua història més immediata, aconsegueix situar a setze jugadors que han passat per les seues files entre els mundialistes: Akram Afif (Qatar), Pervis Estupiñán (l'Equador), Boulaye Dia i Nicolas Jackson (el Senegal), Gero Rulli i Juan Foyth (l'Argentina), Salem Al-Dawsari (l'Aràbia Saudita), Alphonse Areola (França); Pau Torres, Rodri i Yeremy Pino (Espanya), Joel Campbell (Costa Rica), Take Kubo (Japó); Anguissa i Ekambi (Ghana) i Godin (l'Uruguai).

Molt per darrere d'aquests dos equips està el Llevant, que només aporta cinc jugadors a aquest llistat i cap d'ells estan actualment jugant en l'equip: Shaq Moore (els Estats Units), Keylor Navas i Óscar Duarte (Costa Rica), Sasa Lukic (Sèrbia) i Martín Cáceres (l'Uruguai).

L'Elx, per la seua banda aporta dos jugadors només: Ez Abde (el Marroc) i Mario Pasalic (Croàcia). I finalment, els altres equips que aporten un jugador són la UE Foradada amb Kamil Glik de Polònia, el CE Thader amb Xavi Simons dels Països Baixos i l'Hèrcules on també va estar Ez Abde.

També et pot interessar

stats