Sis valencians, presents en la primera jornada de les grans lligues d'Europa

Fornals, Canós, Pablo Marí, Guaita, Bernat i Chirivella estaran presents en la primera jornada d'Anglaterra i França

Protagonisme valencià en el començament de les grans lligues europees

Aquest cap de setmana comencen tres de les cinc grans lligues d'Europa. Es tracta de la Premier League d'Anglaterra, la Bundesliga d'Alemanya i la Ligue 1 francesa.

Tres lligues apassionants amb una gran competència i en les quals, enguany, i encara quan falten unes setmanes perquè acabe el mercat de fitxatges, l'encetaran fins a sis jugadors valencians. Concretament, quatre estaran en la Premier League i dos en la lliga francesa, mentre que a Alemanya, a pesar d'haver-hi diversos espanyols, no n'hi haurà cap del nostre territori.

Quatre valencians a Anglaterra

A Anglaterra lidera els valencians Pablo Fornals. El de Castelló és el jugador amb més nom. Després d'eixir del Vila-real l'any 2019, aquesta serà la seua quarta temporada al West Ham, on s'ha consolidat com una de les referències en el seu mig del camp, que l'ha dut a poder tornar a la selecció en diverses ocasions.

Tot i no destacar per ser un gran golejador, la seua presència en l'esquema de l'equip va permetre que la temporada passada marcara sis gols en la lliga, el seu rècord que, enguany, espera repetir o superar.

Fornals jugarà amb el West Ham la Conference League, on es podria creuar, precisament, amb el seu exequip.

L'altre jugador de les comarques castellonenques a les grans lligues és Sergi Canós. El de Nules va perdre protagonisme en el tram final de la passada campanya, però continuarà en el Brentford, equip amb el qual va ascendir a la Primera Divisió anglesa.

Quatre gols en 35 partits entre totes les competicions va ser el seu balanç en la 2021-2022, un número prou inferior al de la temporada anterior en la qual en la Championship havia fet nou.

Pablo Marí és el tercer jugador de la Premier League. El d'Almussafes juga en un dels equips punters com és l'Arsenal, però ha sonat per a eixir a diferents equips d'Itàlia o Turquia.

Marí només va jugar dos partits en lliga la temporada passada i, en el mercat d'hivern, va ser cedit a la Serie A italiana on va ser important en l'Udinese. Allà va jugar quasi tots els partits i va marcar dos gols. El seu futur, a hores d'ara, és una incògnita.

L'últim valencià a Anglaterra és Vicente Guaita. Un vell conegut a Mestalla i que va canviar el Getafe en la temporada 2018-2019 pel Crystal Palace, on es va fer l'amo de la porteria del club del sud de Londres.

La passada campanya va disputar un total de 30 partits en què va encaixar 33 gols i on va deixar la seua porteria a zero en 12 enfrontament. Als seus 35 anys, Guaita competirà per tornar a convéncer Patrick Vieira perquè li done, novament, els galons de la porteria.

Dos valencians a França

El PSG de Messi, Neymar i Mbappé també necessita soldats per a fer el treball brut i per poder proveir-los de pilotes perquè juguen i facen la seua màgia. Un d'ells és el valencià Juan Bernat, que tot i que no participa assíduament en l'onze titular de l'equip francés, es manté com una peça de recanvi per al lateral esquerre.

Setze partits en tota la temporada anterior va ser el balanç amb zero gols i zero assistències, però fent un treball d'equip necessari en un conjunt amb tants noms i egos.

L'altre jugador valencià a la màxima competició francesa és Pedro Chirivella. El de Rocafort, format en les categories inferiors del Liverpool, complirà la seua tercera temporada en el Nantes des que hi va aterrar l'estiu del 2020.

El migcampista ha sigut un fix en l'esquema de l'equip jugant de pivot i on, l'any passat, va aconseguir guanyar la Copa de França contra el Niça, jugant 72 minuts en la final. Aquesta situació ha permés que el conjunt de l'oest de França jugue l'Europa League aquesta campanya 2022-2023.

Quatre a Portugal i un a Polònia

Altres lligues en les quals també hi ha representació valenciana són la portuguesa o la polonesa. En el cas de la primera, hi ha quatre jugadors, en quatre equips diferents. Alejandro Grimaldo, en el Benfica; Abel Ruiz, en el Braga; Fran Navarro, en el Gil Vicente, i Jonny Arriba en el Chaves.

A Polònia, amb la lliga ja per la quarta jornada, hi ha un valencià. Es tracta del jugador de Requena Víctor García. Juga en l'Slask de Wroclaw, a l'oest del país. El lateral ha jugat els tres partits complets de l'equip en la competició amb una victòria, una derrota i un empat i on ha aconseguit fer una assistència en la victòria per 2-1 contra el Pogon Szczecin.

També et pot interessar

stats