El valencianisme vol recuperar el control del València CF

Diferents col·lectius s’estan agrupant per a trobar una fórmula jurídica per a rescatar el club.

VÍDEO | El valencianisme vol recuperar el control del València CF

Al si del valencianisme comença a prendre volada la possibilitat que el València torne a mans valencianes. Els continus problemes que arrossega el club en l’àmbit institucional i financer des de fa unes temporades, i la seua irregularitat esportiva estan generant un corrent que tracta d’aglutinar una massa social important que afavorisca un nou canvi de propietari i d’aires en el club.

Diferents col·lectius ja han tingut una primera presa de contacte. El més nombrós és el que fa referència a l’agrupació que inclou 380 penyes valencianistes. Però també estan Espíritu del 86, Libertad VCF, Viachers i la Tertulia Torino, un dels impulsors d’este moviment. Un projecte que té com a intenció tornar a reunir la setmana que ve altres associacions i personalitats valencianistes per donar forma i buscar una fórmula jurídica i financera que permeta rescatar el club.

Aquest primer contacte tingué com a nexe d’unió Juan Martín Queralt. Qui fora el primer president de la Fundació del VCF i tresorer del València CF suposa una figura de consens i amb un pes important dins de les diferents sensibilitats que aquest dilluns 26 d’octubre van començar a planificar el projecte.

Una de les principals bases amb les quals compten la tenen l’Ajuntament i la Generalitat respecte al futur del nou estadi de Mestalla. Si les institucions no accepten la pròrroga que demana Meriton per a finalitzar la construcció de la nova casa valencianista, les conseqüències podrien ser demolidores per a Peter Lim. Per aquest motiu, el projecte pretén reunir-se amb el govern del cap i casal i el del Botànic perquè, al seu torn, òbriguen una via de comunicació amb la cúpula valencianista perquè es decidisca a vendre les accions del club, de les quals Peter Lim és propietari en un 83%.

També et pot interessar

stats