El València visita el Camp Nou en el millor moment

El conjunt és tercer en la classificació, a tres de l'Atlètic de Madrid i amb la participació en la Lliga de Campions quasi aconseguida.

El València celebra un gol
El València celebra un gol / EFE

El València s'enfronta al líder de la Lliga en el que potser és el millor moment de la temporada. Els de Marcelino, tercers en la classificació, visiten el líder, que es manté invicte en la competició lliguera. Tot i això, l'equip taronja viatja amb el repte de ser subcampions de lliga. A hores d'ara, l'Atlètic de Madrid és segon classificat amb 3 punts d'avantatge respecte al València. 

Els homes de Marcelino, amb el retorn a la Lliga de Campions pràcticament aconseguit, volen arredonir una campanya, la millor del tècnic asturià en Primera.  

Encara que l'objectiu de l'entitat era tornar a Europa, la regularitat mostrada per l'equip valencianista fa que estiga a l'abast la Lliga de Campions, una competició que el conjunt taronja no disputa des de la temporada 2015/2016.

Objectiu, el segon lloc en la classificació

Els blanc-i-negres ja van ser segons des de la jornada set, quan van guanyar a Mestalla l'Athletic Club de Bilbao, fins la jornada catorze. Ara, quan falten set jornades per a la fi de la competició i amb una ratxa de 25 punts conquistats de 27 disputats, i tot i que Marcelino parlava ahir de miracle, l'optimisme ha tornat a l'entorn valencianista.

L'avantatge del conjunt taronja està tal volta en què, mentre l'Atlètic i el Reial Madrid disputen competició europea, els valencianistes tenen la possibilitat de concentrar l'esforç en la lliga. Encara que el calendari no és excessivament còmode pels homes de Marcelino que rebran, després de la visita al Camp Nou  el Getafe. Viatgen després a Vigo per a enfrontar-se al Celta, juguen a Mestalla contra l'Eibar i afronten una doble eixida a Vila-real i Girona, dos equips que, teòricament, lluiten per estar en Europa la temporada que ve.

La lliga la tancara el València a Mestalla contra un Deportivo, que podria afrontar l'últim partit de lliga com equip de segona divisió. 

Per la seua part, l'Atlètic de Madrid ha de rebre a casa el Llevant, el Betis, l'Espanyol i l'Eibar i han de visitar la Real Societat, l'Alabés i el Getafe.

Assegurar la tercera posició sembla més abastable pel València que ja supera el Reial Madrid en la classificació. Els de Zidane, centrats en la Lliga de Campions, l'únic títol que tenen possibilitat de conquistar aquesta temporada, han de viatjar per a enfrontar-se al Màlaga, el Barcelona i el Vila-real i han de jugar al Santiago Bernabeu contra l'Athletic de Bilbao, el Leganés, el Celta i el Sevilla, aquest últim partit es disputarà el 9 de maig. 

Precedents optimistes

El València només ha guanyat 13 de les 82 visites que ha fet al Camp Nou en Lliga, però al segle XXI, dels 16 partits disputats, els valencianistes han aconseguit quatre victòries, l'última la temporada 2015/2016, i quatre empats. 

Precisament en l'últim precedent de victòria valencianista, l'equip blanc-i-negre, aleshores dirigit per Paco Ayestarán, van superar en la jornada 33 el FC Barcelona per 1 gol a 2. Fins i tot els valencianistes van tindre un 0-2 al marcador en el descans amb gols de Rakitic en pròpia porta i de Santi Mina.

L'última victòria valencianista de lliga va arribar casualment després que el conjunt culer caiguera eliminat aquella mateixa setmana en els quarts de final de la Lliga de Campions contra l'Atlètic de Madrid. Aquesta setmana, el Barcelona també disputa la tornada dels quarts de final de la competició continental, però ho fa amb un avantatge de 4-1 davant la Roma i amb la condició d'invicte en la competició lliguera, on només ha empatat dos partits com a local.

Qui no ha pogut guanyar en lliga al Camp Nou és l'entrenador asturià  del València. Els set partits que ha dirigit Marcelino contra el Barcelona a l'estadi culer, com a entrenador del Recreativo de Huelva, del Racing de Santander, del Saragossa, del Sevilla i del Vila-real, ofereixen un balanç de 6 derrotes i un empat. 

També et pot interessar

stats