El València amarga la visita de Marcelino al Mestalla (3-1)

Iaremtxuk i dos gols de Pepelu de penal sentencien un partit en què el Vila-real sols desperta al final amb el gol de Gerard.

Pepelu, just després de marcar el segon gol del València
Pepelu, just després de marcar el segon gol del València / LaLiga

El València ha començat l'any com acabà el 2023, amb victòria i una actuació convincent. Per contra, el Vila-real ha tornat a donar una imatge de fragilitat defensiva però, a més, d'escassa presència en l'atac. Algunes pinzellades de Gerard i de Morales però, sobretot, amb Ilias Akhomach, un dels pocs recursos d'atac dels de Marcelino, com a millor jugador groguet. Iaremtxuk, i dos gols de Pepelu, de penal, han mostrat la superioritat valencianista. El gol de Gerard només ha maquillat el resultat, tot i que el conjunt groguet ha intentat recuperar-se fins al xiulit final.

Iaremtxuk, golejador

L'eixida del València ha sigut fulgurant. Amb una posada física contundent, els de Baraja han tancat el Vila-real al seu camp. Els groguets volien resistir, però el pla de partit s'ha desfet prompte. Als quatre minuts, Gayà s'ha carregat de velocitat i li ha cedit el gol Roman Iaremtxuk, que ha enviat el baló a l'escaire. El mateix davanter ucraïnés ha estat a punt de fer el segon tres minuts després, després d'una errada defensiva grogueta.

Al Vila-real li ha costat refer-se. De fet, sempre ha arribat tard a cada duel i, a més, Raúl Albiol s'ha retirat per lesió als 17 minuts. El nouvingut, Eric Bailly, ha entrat al camp. Així i tot, als 21 minuts Alberto Moreno ha pogut firmar l'empat en l'única arribada a l'àrea visitant fins a aquest moment. Giorgi Mamardashvili ha evitat el gol amb una gran intervenció.

Penal i gol de Pepelu

L'ocasió no ha esperonat els de Marcelino. El València, més fort i més intens, s'ha tornat a activar, i així ha arribat la jugada del penal, de Ramon Terrats a Hugo Duro, que es disposava a rematar a gol una jugada de Sergi Canós, una altra vegada per l'esquerra. Pepelu ha fet el 2-0, que ha acabat per activar un Vila-real depressiu. Ilias Akhomach, amb un xut creuat, i Eric Bailly, des del punt de penal, han pogut fer gol, però no han vist porta.

Morales, gol anul·lat

Sí que l'ha vista José Luis Morales en el 45, però el gol ha quedat anul·lat per fora de joc en l'inici de la jugada.

Pepelu, novament de penal

El Vila-real ha eixit protagonista en la segona part. El València tenia el partit on li agrada: defensa i velocitat. Així ha vingut el tercer dels de Baraja, en dues jugades. La primera, amb una ràpida acció de contra en què Hugo Duro envia el baló al pal, i en la mateixa jugada Sergi Canós força el penal per mans d'Adri Altimira. Novament Pepelu, infal·lible des dels onze metres.

Ilias i Gerard

Ilias ha protagonitzat un duel vibrant, i de vegades tens, amb José Luis Gayà. De fet, del duel entre els dos ha arribat el gol groguet. Acció individual de l'extrem groguet que Gerard Moreno converteix en gol amb la dreta. A pesar del gol, el Vila-real tampoc li ha arribat per a comprometre el València, que ha acabat signant una victòria que reafirma l'aposta de Baraja, mentre que Marcelino haurà de tornar a revisar les millores apuntades prèviament. Pepelu, de falta, ha pogut fer el quart, però Jörgensen ha evitat el gol amb una gran intervenció.