El València torna a topar-se amb els penals

Els de Gennero Gattuso firmen un bon partit, porten el vigent campió al límit i tornen a caure en una tanda de penals (4-3)

Els jugadors de Reial Madrid i València, després del partit
Els jugadors de Reial Madrid i València, després del partit / Agència Efe
Daniel Hermosilla
11 de gener 2023 - 23:05

El València ha firmat un partit complet, però sense el premi de la final. Els de Gennero Gattuso han caigut en la tanda de penals després d'acabar el partit i la pròrroga amb empat (1-1). Comert i Gayà han errat dos dels cinc llançaments valencianistes. Mentrestant, el Reial Madrid ha marcat els quatre que ha necessitat. En el partit, Karim Benzema ha posat els d'Ancelotti per davant, de penal, i Samu Lino ha fet el gol de l'empat 25 segons després de la represa.

L'aposta de Gattuso per dues puntes (Kluivert, Cavani) i sense un migcampista clar (no ha eixit Hugo Guillamón), amb Almeida i Yunus al mig, a més de Lato com interior dret, les novetats principals perquè el València millorara la imatge de dissabte contra el Cadis.

Difícil començament per al València. Llevat dels deu primers minuts en què els de Gattuso han fet una pressió alta, el Reial Madrid ha encadenat ocasions, algunes clares com Rodrygo, i sobretot les de Fede Valverde (des de fora de l'àrea), i Karim Benzema en una acció individual. Cap de les ocasions blanques, entre els tres pals.

Ocasió per a Cavani

El València ha resistit l'allau madridista, esperant la seua oportunitat. I ha arribat en el 18. La connexió Gayà-Cavani fabrica la primera ocasió valencianista. A la cabotada de l'uruguaià li ha faltat força. L'ocasió ha generat els seus millors minuts, amb una bona aproximació que Lato no ha sabut resoldre i sengles aproximacions perilloses sense rematades clares a porteria.

El partit entra en treva, fins que en el minut 37, Karim Benzema trenca la defensa avançada del València, i Eray Çomert li fa penal, que el mateix futbolista francés transforma, justament en el millor moment del conjunt blanc-i-negre en el partit. Tot i el gol, bon nivell dels de Gattuso, que han pogut empatar en una jugada a baló parat, anul·lada per fora de joc després d'un xut de Cavani que Cortois ja havia evitat que entrara.

Lino, empat en 25 segons

La primera jugada de la segona part ha acabat en gol del València. Només en 25 segons. Centrada llarga de Toni Lato, Lucas Vázquez no hi arriba, i Samu Lino marca just davant de Cortois, un gol, el de l'empat, amb un clar factor anímic. És més, el València ha tingut el control de la segona part, davant d'un Madrid que pràcticament no ha xafat el camp contrari. Això sí, sense clares ocasions. A més, Ancelotti ha hagut de fer tres substitucions obligatòries per lesió: Camavinga, Lucas Vázquez i Militao. Una rematada de Benzema a centrada de Valverde a dos minuts del final, l'única aproximació madridista en la segona part. Amb l'1-1, el partit se n'ha anat a la pròrroga.

El partit s'ha obert en l'afegit. Giorgi Mamardashvili ha sigut clau. Dues intervencions, a xuts de Vinícius i Toni Kross, han evitat que el Madrid tornara a agafar avantatge. El València ha tingut menys el control del partit, però ha tingut dues grans ocasions, una per a Hugo Duro, i altra per al jove Fran Pérez, assistit per Almeida.

Penals

0-1, Cavani (gol). 1-1, Benzema (gol). 1-1, Comert (fora). 2-1, Modric (gol). 2-2, Ilaix (gol). 3-2, Kross (gol). 3-3, Hugo Guillamón (gol). 4-3. Asensio (gol). 4-3, Gayà (para Cortois).