El València no pot superar el Celta i empata a 1 a Mestalla

El València esperava la primera victòria en la Lliga, però tampoc ha arribat en l’enfrontament amb el Celta de Vigo.

El davanter belga del València, Batshuayi, abatut després de l'empat del Celta
El davanter belga del València, Batshuayi, abatut després de l'empat del Celta / Kai Försterling (Efe)
27 de setembre 2018 - 02:00

Totes les mirades estaven posades en l’equip d’un Marcelino que no podia seure a la banqueta per la sanció de dos partits que havia ratificat el Comité de Competició. Després de 5 jornades de Lliga i una de Champions League sense haver guanyat tres punts tot d’una, l’ombra de l’ansietat estava mira que aguaita a Mestalla.

Començava el partit igualat, amb un Celta voluntariós que volia tindre el baló i un València més vertical. La davantera, encarnada per un Rodrigo que havia descansat contra el Vila-real, i Batshuayi, protagonitzà una de les primeres ocasions per als valencianistes: Moreno per a Guedes, aquest centrava i Batshuayi, en intentar rematar en condicions, queia a terra i feia rugir les protestes dels aficionats, que demanaven penal. El jugador belga va tornar a ser protagonista un poc més tard.

Al minut 24 i després d’un intercanvi de colps per part dels dos equips, el València culminava una precisa jugada d’atac: Rodrigo Moreno s’inventava una passada al buit perquè Batshuayi, aquesta vegada sí, inaugurara el marcador davant Sergio, el porter visitant . 1-0, l’afició valencianista i Marcelino respiraven, si més no, momentàniament. Per fi, l’equip es posava per davant en un partit. El Celta intentà reaccionar sense èxit, fins que l’àrbitre va decretar el camí dels vestidors després d’un minut d’afegit.

La segona part començava amb canvi en el Celta. Entrava un Pione Sisto que ja havia aigualit la festa al Llevant el mes d’agost passat a l’estadi Ciutat de València. Ara bé, qui portava el perill a la porteria valencianista era Roncaglia. Després, era un ex del Celta, Wass, qui disposava d’una bona ocasió a passada de Batshuayi.

Rubén Uría substituïa Coquelin i Guedes per a donar entrada a un recuperat Kondogbia i a Txérixev. Aquest últim enviava el baló fora després de desfer-se del seu marcador just abans del fatídic minut 81, moment en què arribava el pitxer d’aigua freda: Juncà centrava des de l’esquerra perquè Iago Aspas cabotejara cap a dins de la xarxa, davant un Neto que no hi arribava per poc. El gallec, en ratxa, suma quatre jornades consecutives marcant.

Al minut 87, la tenia Rodrigo Moreno davant de Sergio, quan les presses tornaven a aflorar en els jugadors valencianistes i la desesperació envaïa els aficionats. El 19 valencianista tornava a tindre una ocasió en el descompte, però el marcador ja no es va menejar. 1-1 a Mestalla, amb un València abonat a l’empat que haurà d’esperar, almenys una jornada més, la tan desitjada primera victòria en la present temporada.