El València suma una nova derrota, ara a Anoeta (3-0)

Amb la lesió de Mangala ja són 9 els que hi ha a l’infermeria del València.

Kevin Gameiro disputa un baló a Robin Le Normand
Kevin Gameiro disputa un baló a Robin Le Normand / Juan Herrero (Efe)

Els dos equips lluitaran fins al final de temporada per a ocupar llocs de Lliga de Campions, però en este duel la Reial li ha guanyat la partida i el gol average particular al València. Ha sumat la seua quinta victòria seguida a Anoeta. Venien d’una inesperada setmana de descans per la contaminació generada en el vessament d’un abocador d’Eibar, on havien de jugar.

Celades acarava el partit amb 9 baixes, l’últim a caure va ser José Luis Gayà, i Maxi se’l perdia per sanció. Ara ja en té una més: Mangala. L’entrenador ha activat variants per a fer l’onze. No ha comptat amb Guedes i ha tret Txéritxev. Volien superar la derrota de San Siro en la Champions contra l’Atalanta (4-1), i la millor manera hauria sigut resolent el partit contra la Reial Societat.

D’inici han eixit amb predisposició, i Gameiro, tot i que en fora de joc, avisava del perill. Però els que han començat manant en el marcador han sigut els locals al minut 12. Mikel Merino, lliure de marca, ha anotat de cap el primer (1-0). Els d’Alguacil han insistit en l’atac i Odegaard i Isak han fet lluir-se Jaume Doménech davall els pals. El València ha seguit intentant-ho sense contundència i Diakhaby demanava penal, però ni l’arbitre ni el VAR l’han vist. Gameiro i Txéritxev han organizat dos bones contres encara que Ferran no ha arribat a rematar la faena. Amb el temps complit, en el 46, Monreal de cap pujava al marcador el segon (2-0), i per a més inri Mangala es retirava als vestidors lesionat.

Debut de Guillamón en la segona part

A la represa Hugo Guillamón, el jove del Mestalla, suplia Mangala. La Reial, amb el permís del València, seguia aliada amb el gol, i al 48 Januzaj firmava el tercer, un míssil des de fora de l’àrea i per baix (3-0). Bona diana. Wass buscava la reacció de l’equip a la treta d’un córner i l’ocasió ha quedat en res. No hi havia capacitat de resposta per part dels valencianistes i quan entraven des de darrere els pillaven en posicions antireglamentàries. Gol anul·lat a Gameiro en el minut 60 per fora de joc de Txéritxev.

Ni en atac ni en defensa responien, i damunt davant tenien la millor Reial de la temporada, la que està a un partit de poder jugar la final de la Copa del Rei i xafant llocs europeus a la Lliga. Celades donava entrada a Lee Kang-in per Soler i a Sobrino per Ferran Torres, i les sensacions tampoc han millorat. Les derrotes fan mal, és la sèptima fora de casa i el model defensiu podria ser molt millor. El dissabte el València rebrà el Betis a Mestalla, a les 4 de la vesprada. Els de Celades no coneixen la derrota al coliseu valencianista en lliga.