València-Sevilla: un clàssic amb rivalitat descafeïnada

Els de Javi Gracia, a un punt del descens i amb només una victòria en els últims deu partits, estan obligats a sumar.

Els jugadors del València protesten una decisió arbitral en el partit contra el Barça
Els jugadors del València protesten una decisió arbitral en el partit contra el Barça / Efe

El València s'enfronta al Sevilla aquest dimarts amb la necessitat i l'obligació de puntuar si no vol caure en llocs de descens. Aquest duel entre dos dels equips més distingits de la història recent del futbol espanyol viu les seues hores baixes, a causa de la pèrdua d'estreles en els de Mestalla, i de la pandèmia, que impedeix la presència de públic a les graderies de l'estadi.

L'equip de Javi Gracia afronta el partit després d'un empat molt meritori al Camp Nou, on l'equip va oferir una de les millors imatges de la temporada. Però més enllà de les sensacions, els números diuen que el València fa més d'un mes i mig que no guanya, que només ho ha fet en un dels últims deu partits, i que està només un punt per damunt de les posicions de descens.

El Sevilla, per la seua part, arriba a l'enfrontament amb dubtes per les males sensacions amb què va acabar el partit contra el Valladolid. Els de Julen Lopetegui esperen recuperar contra el València la seua identitat d'equip compacte i competitiu després de la decepció que els va suposar el gol de l'empat dels val·lisoletans pocs minuts abans del final del partit.

Aquest resultat els va fer caure fins a la setena posició, amb 20 punts, cinc més que el València, i amb dos partits encara pendents de jugar. Al Sevilla li espera Mestalla, un escenari que no acostuma a anar-li bé: només ha guanyat en una de les deu últimes visites oficials, encara que en les últimes ha aconseguit un empat amb el mateix marcador (1-1).

S'esperen alineacions molt paregudes en els dos equips a les que jugaren el passat cap de setmana. En el València, el serbi Uros Racic podria ser baixa, dilluns es va sentir indisposat, i Daniel Wass ocuparia el seu lloc al centre del camp. Per la seua banda, Thierry Correia entraria en l'equip titular de lateral dret. En el Sevilla, Joan Jordán, Rakitic o Óscar, que van estar en la banqueta contra el Valladolid, podrien entrar en la partida.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 17:30 h, amb Gustavo Clemente, la narració de Fermín Rodríguez i els comentaris dels exjugadors Robert Fernández i Jorge López, i de l'exàrbitre César Escribano.

També et pot interessar

stats