El València no desperta

L'equip de Baraja ha perdut 0-2 contra el Sevilla i es queda ja a quatre punts de la permanència

Suso celebra el gol davant la desesperació valencianista
Suso celebra el gol davant la desesperació valencianista / Manuel Bruque (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
15 d'abril 2023 - 22:40 Actualitzat: 16 d'abril 2023 - 23:36

El València continua el seu viacrucis particular. L'equip blanc-i-negre ha perdut 0-2 contra el Sevilla al Mestalla i es queda una setmana més en zona de descens a Segona Divisió. Els de Rubén Baraja, que només sumen un dels dotze últims punts en joc, tampoc abandonaran la zona roja la setmana que ve, ja que l'equip que marca la salvació és l'Almeria, que té tres punts més i el goal-average guanyat contra els valencianistes.

El València ha començat bé el partit i ha sigut superior al Sevilla, que s'ha limitat a defendre's i a penes s'ha acostat a la porteria defesa per Mamardashvili. Només Ocampos ha obligat a intervenir el georgià en una ocasió, mentre que la més clara per als locals l'ha tingut Foulquier, en una acció que ha obligat Dmitrovic a lluir-se. Així, s'ha arribat al descans amb empat a zero i amb tot per decidir en la segona part.

Pràcticament en el primer llançament a porteria del Sevilla, i novament en una acció a pilota aturada, Badé ha silenciat Mestalla amb el 0-1. Els jugadors valencianistes han reclamat falta prèvia del jugador visitant sobre Yunus Musah, però l'àrbitre li ha donat validesa al gol. Però l'acció més polèmica encara no havia arribat. Només cinc minuts després, els blanc-i-negres han demanat penal per unes mans clares de Fernando dins l'àrea. El VAR ha cridat l'àrbitre perquè revisara l'acció, però incomprensiblement Del Cerro Grande ha considerat que no era mereixedora de la pena màxima.

Aquesta circumstància ha acabat de descentrar el València, que ja no ha sigut capaç de tornar al partit. I per si tot això fora poc, Suso ha ampliat l'avantatge andalús amb el 0-2 en el minut 74. L'afició ha abandonat Mestalla abans d'hora i la bona veritat és que s'ha perdut poca cosa. Del Cerro ha xiulat penal en una acció sobre Marcos André, però el VAR l'ha corregit i tampoc hi ha hagut pena màxima. El partit ha acabat amb l'expulsió per roja directa d'Ilaix i amb la cinquena targeta groga d'Hugo Duro, que no podran jugar la final contra l'Elx de la pròxima jornada.