El València remunta el derbi (2-4)

En el Llevant s'agreuja la crisi de centrals. La pròxima jornada no podrà comptar amb Eliseo, sancionat, i Coke s’ha retirat amb problemes.

Els jugadors del València celebren el gol de l'empat
Els jugadors del València celebren el gol de l'empat / Efe

El València ha capgirat en la segona part un partit que havia començat pintat de blaugrana. Que el Llevant creix amb les adversitats no és cap novetat, i amb aquesta mentalitat han eixit al Ciutat de València els homes de Paco López. Al centre de la defensa el tècnic de Silla ha optat per combinar l’experiència de Coke amb l’atreviment del joveníssim Eliseo Falcón, que ha debutat en Primera amb 22 anys.

Els granotes han mostrat més atreviment i el premi ha arribat als 11 minuts en les botes de Roger Martí que ja s’havia reivindicat aquesta setmana fora del verd. Huit minuts després el de Torrent tornava a colpejar, aquesta vegada, des dels 11 metres després que Rochina caiguera dins de l’àrea abatut per Parejo. Jugada protestada des de l’angle valencianista que considerava que la falta havia sigut fora de l’àrea. Celades no ha reservat ningú per al partit de l’Ajax. Ni tan sols Cillessen, i abans de la mitja hora ha hagut de substituir-lo ressentit de la lesió. Enfilant ja el vestuari, Roger ha tornat a centrar les mirades. En un intent de rebuig ha acabat sorprenent Aitor i li ha donat vida a un València que semblava KO (2-1).

El València capgira el marcador

En la segona el Llevant ha tingut les primeres oportunitats. Els de López insistien però una errada en la defensa ha propiciat que el més llest de la classe, Rodrigo, capturara el baló perquè Gameiro establira l’empat. I sense temps per a refer-se, dos minuts després, un contraatac de Gameiro batia Aitor (de nou) i capgirava el marcador.

Amb el partit trencat les ocasions s’han donat en les dues àrees i també les errades. Amb doble groga Eliseo ha acabat expulsat, i ha complicat el partit als granotes que també han perdut Coke desorientat per un colp al cap. Gonzalo Pereira, l’altre central de l’Atlètic Llevant, ha hagut de substituir-lo.

Ferran ha sentenciat el partit al 87 en una altra contra de manual a pas de Rodrigo. Els blanc-i-negres no guanyaven al Ciutat de València des de 2011. Amb 26 punts freguen les posicions europees.