El València reviscola (1-0)

L'equip blanc-i-negre trenca la ratxa de huit jornades sense guanyar i abandona la zona de descens

Els jugadors del València celebren el gol
Els jugadors del València celebren el gol / Ivan Terron (Europa Press)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
25 de febrer 2023 - 13:52 Actualitzat: 25 de febrer 2023 - 23:31

El València respira. L'equip blanc-i-negre ha tornat a guanyar un partit de Lliga 107 dies després en derrotar 1-0 la Reial Societat amb un gol en pròpia porta de Zubeldia. Els de Rubén Baraja trenquen la ratxa de huit jornades sense véncer i ixen de la zona de descens a Segona Divisió, a l'espera del que facen el Getafe i l'Almeria.

L'equip blanc-i-negre ha comptat amb el suport de l'afició des del primer minut de joc, encara que hi ha hagut protestes contra Peter Lim i Meriton en la prèvia del duel als afores de Mestalla. El València no s'ha fet arrere davant del tercer classificat de la Lliga i li ha plantat cara en tot moment. El premi a la primera part dels de Baraja ha arribat poc abans del descans. Samu Lino ha aprofitat una bona assistència de Lato per a internar-se a l'àrea i fer una centrada, que Zubeldia s'ha introduït en pròpia porta.

En la represa, l'equip no ha caigut com en molts altres partits de la temporada i ha mantingut la intensitat i l'agressivitat. Fins i tot, el València ha pogut ampliar l'avantatge amb un penal comés per Sola sobre Hugo Duro. Però, inexplicablement, l'àrbitre s'ha desdit després de consultar la jugada amb el VAR, tot i que hi havia contacte apreciable. Això no ha desconnectat l'equip, que ha continuat amb el pla de Baraja i ha minimitzat els bascos, que a penes s'han acostat a l'àrea defesa per Mamardashvili. Ha calgut patir fins al minut 98, però l'afició ha pogut cantar una altra victòria en Lliga, la primera des del 10 de novembre.

Mestalla ha tornat a ser decisiu. L'afició no ha fallat i l'equip ha respost. La permanència passa per casa, on el València ha sumat 17 dels 23 punts que ara mateix té. La victòria contra la Reial Societat és clau, tenint en compte que la setmana que ve l'equip blanc-i-negre visita el líder, el Barça.