El València es queda amb la mel als llavis a Mendizorrotza (2-2)

Després d'igualar un 2-0 en contra, els de Javi Gracia han tingut oportunitats per a emportar-se els tres punts.

Gayà s'ha retirat en els últims minuts per problemes musculars
Gayà s'ha retirat en els últims minuts per problemes musculars / Jon Rodríguez Bilbao (Efe).

El València buscava a Mendizorrotza sumar dues victòries seguides per primera vegada aquesta temporada, després del triomf contra el Reial Madrid a Mestalla, però un mal inici i les ocasions errades al final els ho ha impedit. Almenys els de Javi Gracia sumen tres partits sense conéixer la victòria, una ratxa que tampoc havien aconseguit fins ara.

L'Alabés ha eixit molt millor al terreny de joc i abans del primer quart d'hora ja havia marcat dos gols. Primer Ximo Navarro, en una jugada d'estratègia des del cantó, i després Lucas Pérez de penal provocat pel mateix Navarro, han dificultat el duel als valencianistes.

El València, que ha pagat cara la seua mala entrada en el partit, se n'ha anat amb millors sensacions que en el descans, encara que no han sigut capaços de generar ocasions per a retallar distàncies. En els primers minuts de la segona part han entrat Gonçalo Guedes i Manu Vallejo, que han millorat el joc ofensiu del seu equip.

Primer el portugués ha forçat una falta de l'Alabés dins de l'àrea que el VAR ha considerat necessari revisar, tot i que l'àrbitre del partit ha decidit que hi havia una mà prèvia de Guedes, motiu pel qual no ha xiulat el penal. I després el gadità, amb una connexió amb Kevin Gameiro, ha aconseguit el primer dels de Javi Gracia.

Uns minuts després ha arribat el segon del València a través del baló parat. Una fatal botada per Carlos Soler ha sigut rematada per Hugo Guillamón, que no havia tingut el seu millor dia. El VAR ha confirmat els dos gols visitants, en posició correcta per mil·límetres.

Els de Javi Gracia s'han fet amos i senyors del partit en la segona part i han tingut ocasions per a fer-ne el tercer, però la falta d'encert dels jugadors del València o la bona actuació del porter Pacheco ho ha evitat.

El València se'n va de Mendizorrotza amb un punt que, després de les ocasions errades al final, fa regust de poca cosa. A més, perd el seu capità, José Gayà, que no ha pogut acabar el duel per problemes musculars a causa de l'acumulació de partits.