El València ratifica la demanda contra la caducitat de l'ATE de Mestalla

Imatge de les obres del nou Mestalla
Imatge de les obres del Nou Mestalla

Segons va avançar el programa Sin Ataduras, de Radio Marca el València ha ratificat la presentació d'una demanda davant la sala contenciosa administrativa del TSJCV pel rebuig del Consell al seu recurs de reposició per la caducitat anticipada de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) del Nou Mestalla.

El mes de juliol de 2022 el govern valencià va declarar la caducitat i la resolució anticipada de l'ATE per incompliments del promotor, és a dir del València CF.

La decisió s'enmarca dins de l'enfrontament entre el club de Mestalla i l'Ajuntament de València pendents d'arribar a un acord sobre l'estadi amb la signatura d'una nou conveni. En aquesta demanda es confirma la decisió del Valencia CF de mantindre viva la vía judicial mentre no arribe eixe conveni que els reconega de nou els beneficis urbanístics de l'ATE ja caducada, encara que això implique mantindre la demanda amb el Govern Valencià.

La presentació d'aquesta demanda suposa la judicialització de la decisió del Consell encara que el club hi havia seguit els mateixos passos, recurs de reposició i demanda judicial, després de la proposta de multa pels seus incompliments en la fase I.

En aquest sentit, fonts del club han traslladat a À Punt que 'no hi ha intenció de judicialitzar el procés però que es tracta, sobre tot, d'una qüestió de seguretat jurídica per tal de defensar els interessos de l'entitat'.

El València CF manté ara com a arguments en aquesta demanda que ja té els recursos necessaris per a executar l'obra i que els retards van ser causa de qüestions com la covid-19, però també de retards de l'Ajuntament de València, del qual diu que no ha tingut interés que acabe les obres.

Les obres del nou estadi estan parades des de febrer del 2009 i prèviament la Generalitat ja havia fet una proposta de multa al club per incomplir les fites que havia d'haver acabat en la fase primera de l'ATE.

També et pot interessar

stats