El València posa peu i mig en huitens de l'Europa League (0-2)

Txérixev i Sobrino, protagonistes de la victòria en el partit d’anada de setzens de final.

Lato i Txérixev celebren el primer gol valencianista
Lato i Txérixev celebren el primer gol valencianista / Reuters

L’infern de Glasgow ha acabat sent més manso del que molts aficionats valencianistes es pensaven. De fet, en un dia tan romàntic com el de hui, el mític Celtic Park no s’ha assemblat en res a l’estadi calent que es preveia. 

I és que l’equip local ha donat moltes facilitats al llarg del partit, més encara en la línia defensiva. Tot i això, el València s’ha acostat amb claredat prop de Bain per primera vegada en el minut 18, quan Soler ha centrat des de la dreta, el debutant Sobrino ha pentinat i Wass, de cap, ha enviat el baló cap a l’escaire, cosa que ha obligat a lluir-se al porter escocés. La primera part, caracteritzada per les imprecisions, sols ha comptat amb una jugada ressenyable més, la del 0 a 1: en el minut 42, després d’una nova errada de la mitja verd-i-blanca, Parejo ha passat en profunditat per a Sobrino, que sol davant de Bain ha preferit ser generós i servir-li el gol a qui sols ha hagut d’espentar-la, Denís Txérixev. 

De cara a la represa i amb el resultat a favor, Marcelino ha donat descans a Parejo per deixar en la medul·lar a Coquelin. I el segon temps no ha pogut començar de millor manera, amb un colp en la taula per part del València. En una acció de transició, els mateixos protagonistes del primer gol, però amb els papers canviats, han fet pujar el segon al marcador: Txérixev ha progressat per la banda esquerra i el seu centre l’ha rematat des de dins de l’àrea Rubén Sobrino, que d’aquesta manera s’estrena com a golejador amb la camiseta valencianista. La defensa escocesa ha continuat fent aigües i això ho ha sabut veure l’equip visitant, que ha continuat fent mal en els minuts següents. De fet, Piccini ha estat a punt de marcar el tercer en la jugada immediatament posterior al segon gol.

El partit ha anat transcorrent i el València ha jugat a mantindre el marcador reservant esforços. Guedes ha entrat per Txérixev i Gameiro, per un tocat Piccini. Però no hi ha hagut més novetats. El Celtic a penes ha inquietat i al remat el València s’endú un valuós botí de Glasgow: 2 gols a favor marcats fora de casa i una eliminatòria de setzens de final que es posa molt de cara.

També et pot interessar

stats