El València perd contra un Girona tocat per les baixes

Mestalla encara no ha vist guanyar el seu equip en el que va de temporada.

Rodrigo Moreno lamenta una ocasió errada
Rodrigo Moreno lamenta una ocasió errada / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Derrota del València a Mestalla contra un Girona que arribava amb 7 baixes al partit. Els de Marcelino afrontaven el parit amb la necessitat de guanyar. En l’11 inicial del València, com ja es preveia, el tècnic asturià ha alineat Gonçalo Guedes i Santi Mina. L’afició de Mestalla tenia ganes de veure el portugués, que ha estat un mes lesionat. I Mina repetia després de la bona actuació en la Copa del Rei. La sorpresa ha vingut per l’alineació de Wass en el lateral dret en detriment de Vezo.

El rival dels valencianistes, el Girona, ha arribat a Mestalla com a únic equip de la Lliga que no ha perdut fora de casa però amb les baixes per lesió dels dos millors golejadors: Portu i Stuani.

La primera part s’ha jugat quasi tota al camp del Girona. Els d’Eusebio Sacristán només han tingut un parell de faltes prop de l’àrea valencianista a l’inici del partit. Després, el València ha començat a assetjar la porteria de Bono, però no acabava de trencar la defensa gironina. En el minut 14, a Rodrigo li han anul·lat un gol per fora de joc. També han tingut dos bones ocasions immediatament després Coquelin i Guedes.

El millor joc dels de Marcelino ha arribat en els últims 15 minuts del primer temps. Però un inspirat Bono ha mantingut la porteria del Girona a zero, ha desbaratat les ocasions més clares del València. En el minut 34, el VAR ha anul·lat un gol de Kondogbia perquè Gayà ha centrat des de fora del camp. En el 41, el porter del Girona ha tret un remat de cap de Rodrigo en l’últim sospir, i després, també ha bloquejat un remat de Guedes.

El gol del Girona ha arribat només començar la segona part. En el minut 48, una pèrdua de baló de Kondogbia l’ha aprofitada Roberts, que ha disparat a porta. Neto ha pogut detindre el baló però el rebuig ha caigut als peus de Pere Pons, que l’ha espentat al fons de la xarxa.

Bono, jugador del partit

El València ha intentat capgirar la situació però les seues aspiracions s’han vist desbaratades de nou per la defensa del Girona, amb un Bono que s’ha convertit en l’heroi del seu equip. L’ansietat pel gol dels homes de Marcelino ha fet que moltes voltes prengueren decisions precipitades.

El tècnic asturià ha intentat donar-li més pegada a l’atac de l’equip valencianista i ha canviat l’extrem Carles Soler pel davanter Batshuayi. Però el mur defensiu dels d’Eusebio Sacristán no flaquejava.

A la desesperada, Marcelino ha fet un altre doble canvi quan faltaven 12 minuts per al final. Coquelin i Wass han sigut substituïts per Ferran i Gameiro. El València posava tot els efectius en l’atac per a intentar remuntar, però el gol no arribava.

En els últims minuts, Garay, Batshuayi i Guedes han disposat de tres bones ocasions per a empatar però de nou Bono ha desbaratat les aspiracions dels valencianistes. Al remat, una nova decepció a Mestalla en un partit que el Girona afrontava amb 7 absències importants.

També et pot interessar

stats