El València perd per 2-1 al Camp Nou

El València ha tingut les oportunitats en la primera part. En els últims minuts Parejo ha transformat un penal.

Parejo marca de penalt el gol del Valencia
Parejo marca de penalt el gol del Valencia / EFE

Marcelino havia dit abans de començar el partit que el Barça no perdia mai dos partits seguits en competicions diferents. Es referia al que havia passat amb la Roma en la Champions. A la fi, la predicció ha valgut. El tècnic valencianista també havia insistit que el València faria tots els possibles per guanyar. I és cert que també ho ha intentat. El València ha gaudit de bones oportunitats en la primera part, amb les escapades de Guedes i dos tirs de Rodrigo.

Sense cap sorpresa tàctica

En realitat ha sigut un partit sense cap sorpresa tàctica. El Barcelona ha eixit a controlar la pilota i ha intentat penetrar en l'àrea valencianista pel mig. El València, per contra, ha plantat els seus homes en dos línies defensives i a esperar les oportunitats en les contres.

A la primera part, el domini del Barça era més aparent que real. Entrar pel centre era quasi una missió impossible. Tanmateix, al minut 15 ha arribat el gol de Luis Suárez. El València no s'ha acovardit i Gonçalo Guedes ha tingut la seua oportunitat amb un bon xut en el minut 18. Després ha posat contra les cordes la defensa del Barça en el minut 20. I en el 24 Rodrigo ha obligat el porter blaugrana a lluir-se amb una mà que ha aconseguit desviar prou el baló perquè s'estavellara al travesser. En el 33 hi ha hagut una altra bona internada de Gaya, que ha passat el baló a Rodrigo en una clara ocasió de gol. El xut ha rebotat en el cos d'Utiti, que ha salvat la situació.

Velocitat de Guedes i xuts de Rodrigo

Fins al final de la primera part Rodrigo, amb els seus xuts, i Guedes, amb la seua velocitat, han sigut un malson per als centrecampistes i defenses del Barça. Piqué havia de multiplicar-se i ha acabat fora de polleguera amb una bronca amb Santi Mina.

La segona part ha sigut una altra història. El Barça ha imposat el seu estil de joc i en el 51 Utiti ha fet el 2-0. Poc abans Rodrigo havia tingut una altra ocasió en un cara a cara amb el porter, a qui ha superat, però Piqué, a porta de gol, ha tret la pilota. Rodrigo no ha pogut augmentar la ratxa de 15 gols que porta en aquesta temporada, i no ha sigut per falta d'ocasions.

El València tercer, a l'espera del partit del Reial Madrid

El Barça ha sigut l'amo del partit pràcticament fins al final. Iniesta en el minut 69 i Messi en el 78 han estat a punt de marcar. En el 80 Zaza ha substituït Rodrigo i, poc després, en una jugada discutible, han xiulat penal a favor del València. Parejo ha marcat i el València ha tornat a calibrar. En el 92 el Barça ha pogut marcar en un pas mil·limetrat de Messi a Denis, que Neto ha desviat amb el braç. Un minut després, Zaza no ha arribat a temps de caçar un baló per l'aire que ha posat l'esglai al Camp Nou.

El València dormirà tercer a l'espera del que puga fer demà el Reial Madrid i el Barça iguala el rècord de la Reial Societat en la Lliga, amb 38 jornades sense perdre.