El València pateix la primera derrota de la temporada

El Celta ha guanyat 1-0 amb un gol d’"El Toro" Fernández. Cillessen ha parat un penal a Dennis Suárez.

El València perd en l'eixida a Balaídos.

El Celta ha guanyat 1-0 a un València que ha sigut clarament inferior i que en molts moments del partit semblava haver perdut l’oremus. Errades al centre del camp i una defensa molt distreta no són normals en un equip que sempre sol estar ben posicionat al terreny de joc. Aquest no era el València que va jugar al Mestalla contra la Reial Societat.  El futbol i les ganes les ha posat l'equip local, tot i que els de Marcelino podien haver empatat en alguna ocasió aïllada. Rodrigo s’ha quedat a la banqueta en l'onze inicial, en favor de Maxi Gómez. I açò farà que continue el debat sobre el futur de l'hispanobrasiler, tot i que aquest sembla, si no hi ha cap sorpresa, decidit.

El Celta ha marcat al minut 14

Vint minuts de domini del Celta durant la primera part li van permetre marcar al minut 14 en una jugada en què van participar Yago Aspas, Dennis Suárez i Gabriel "El Toro" Fernández. Una jugada que culmina aquest últim  amb una taconada magistral que deixa venut Cillessen, feia pujar el primer gol al marcador. El Celta havia eixit al camp conscient que perdre els dos partits seguits a Balaídos suposaria iniciar la lliga amb la presència de tots els temors que, l'any passat, van estar a punt d'enviar l'equip a la Segona Divisió. Així les coses, els de Fran Escrivà van dominar el València, que només va despertar durant poc més de quinze minuts.

Partit pobre de Maxi Gómez, substituït per Rodrigo

Marcelino no va comptar amb Rodrigo en l'onze inicial, i va optar per Gameiro i Maxi Gómez, que tornava a la que havia sigut sa casa. L'uruguaià va fallar un centre franc de Gameiro i deixa la impressió que el nou fitxatge valencianista continua sense agafar l'alé de l'equip. Moviments massa lents, i la poca habilitat en els controls, són la prova. Ell mateix va dir fa unes setmanes que el València jugava molt ràpid i que calia temps per a adaptar-se. El seu retorn a Vigo no ha sigut brillant i, fins i tot, el jugador va mostrar malestar quan Marcelino el va substituir als quinze minuts de la segona part. Qui va entrar va ser Rodrigo, el jugador que diuen que té un peu en l'Atlètic de Madrid, però que l’afició i l’equip tècnic consideren un dels actius més importants perquè el València puga fer una bona temporada en les tres competicions que té per davant.

Un tir de Wass ha pogut suposar l'empat

El València no ha jugat bé, i només un tir de Wass amb parada impressionant de Rubén Blanco, que rebutja el baló al pal, li hauria permés empatar el partit. Només quan ha pressionat dalt, el València ha pogut tindre opcions.

En la segona part, s'ha repetit la història i el Celta ha pogut marcar. Ha desaprofitat moltes ocasions per una certa ingenuïtat de cara a porteria. El milllor, sense cap mena de dubte, ha sigut Aspas, i a curta distància Denni Suárez, els dos jugadors que tant agraden a Marcelino, rivals d'alçada i, en certs moments, gegants, futbolísticament parlat. Al minut 72 ha eixit Santi Mina, l'exvalencianista, sembla que recuperat ja de les molèsties que arrossegava. Aplaudiments de la grada, que ben segur també s'haurien produït si s'haguera jugat al Mestalla. Mina fou un home clau en els moments complicats de la temporada passada.

Cillessen ha parat un penal

En la segona part, Cillesen ha salvat un tir d’"El Toro", que podia haver  sentenciat el partit amb un València absolutament desconcertat davant els atacs dels gallecs. Una parada de mèrit de Cillesen, a tir de Dennis Suárez amb rebot en la defensa, podia haver sigut, al minut 85, la cirereta per al Celta. El València, com últimament passa en el futbol, va poder empatar en un centre de Wass a Parejo, que no va poder controlar el baló per tirar a porta. Després, un altre tir de Gayà va fer que Balaídos tremolara. Però no sempre es pot salvar al final el que, en general, ha sigut un partit molt fluix per a un equip gran, com sens dubte és el València. És més, el resultat podia haver sigut pitjor. Cillessen ha parat un penal a Dennis en el temps de descompte. Penal que havia fet sobre el mateix jugador Garay. El porter, el millor del València.