El València se'n va al llit en zona Champions

Carlos Soler marca l'1 a 0 al Celta en la segona part.

Carlos Soler celebra el seu gol amb l'afició
Carlos Soler celebra el seu gol amb l'afició / La Liga Santander

El València guanya per 1 a 0 el Celta de Vigo i dorm en zona Champions. Els de Celades han tingut bones oportunitats en la primera part, però han patit moltíssim en la segona. El gol salvador de Carlos Soler en el minut 76 dona els tres punts als locals i fa feliç Mestalla. El seu equip ja és quart en Lliga.

El partit ha començat sense la presència de Rodrigo i amb el debut d'Alessandro Florenzi. El València ha tingut les millors oportunitats. Tanmateix el Celta ha anat poc a poc fent-se el control del baló però, quan ha arribat prop de la porteria de Jaume Doménech, ha mostrat la seua secular ineficàcia de cara al gol. El València ha sigut molt més perillós. A penes iniciar-se el partit, Ferran ha començat una jugada de gol. Ha retallat en sec, ha cedit a Wass, que ha obligat a fer una gran parada a Rubén, el guardameta del Celta.

Possible penal de Murillo a Wass

Tot seguit, en el minut 16 un xut de Carlos Soler se n'ha anat fora per molt poc. Ni l'àrbitre ni el VAR han vist el possible penal de Murillo a Wass. Carlos Soler complia els cent partits en Lliga vestint la camiseta del València. A hores d'ara és un jugador indispensable i la nit li tenia reservat el gol de la victòria. En aquest moment el València continuava creant oportunitats. Cinc minuts després, Florenzi s'ha escapat per la banda dreta i, sense pensar-s'ho, ha tirat a porteria obligant Rubén a lluir-se.

El Celta ha posat totes les seues cartes a les botes de Iago Aspas. Ha tingut una bona oportunitat en la primera part però, després de quedar-se en bona posició de tir davant de Jaume, ha llançat molt fluix. El problema de l'equip d'Óscar García és que Aspas està en tots els llocs, ell genera el joc i les oportunitats. Però aquesta ubiqüitat fa que el jugador moltes voltes arribe sense oxigen a la zona de tir.

La pitjor notícia dels primers 45 minuts ha sigut la lesió d'Ezequiel Garay. L'argentí s'ha fet mal al genoll esquerre en una jugada desgraciada. En el minut 42 l'ha substituït Diakhaby. Mala notícia per al València. Caldrà esperar a saber l'abast de la lesió. També la targeta groga a Wass, que es perdrà el partit amb el Getafe.

En la segona part, els dos conjunts han tingut oportunitats en els primers minuts. Ambdós equips han eixit a menjar-se el partit i a guanyar els tres punts. Celades ha canviat Florenzi per Rodrigo Moreno. El Celta ha arraconat el València i ha tingut oportunitats d'avançar-se en el marcador.

Una volta més l'ha tinguda Yago Aspas en el 57, en un contraatac que ha acabat amb un llançament del celeste que ha eixit fora per molt poc.

Carlos Soler aprofita una errada de Murillo per a marcar

El partit semblava trencat. El València ha perdut les posicions amb un equip massa llarg. Un joc que li convenia al Celta. Durant molt de temps Mestalla patia cada arribada dels de Vigo. Però la manca de resolució que li falta al Celta sí que la té el València. I molt més un jugador com Carlos Soler.

En el 76, el valencianista ha aprofitat una greu errada de Murillo a l'àrea per a marcar. Rodrigo ha saltat per a endur-se el baló de cap, realment un furt en tota regla a l'innocent de Murillo, que va ser valencianista. Aquest toc li ha arribat a Soler, que no ha perdonat. Premi al partit número cent en Lliga. Rodrigo encara ha tingut una altra ocasió de marcar a les acaballes del partit, però Rubén ha tornat a fer una bona aturada. Una nova targeta a Coquelin fa que també es perda el partit de la jornada que ve. Finalment el València dorm en Champions i el Celta continua en zona de descens.