El València Mestalla ix de la zona de descens després de mesos d'amargor

El València Mestalla deixa els llocs de descens després de guanyar per 0-1 el Sabadell, i l'Hèrcules es col·loca segon i el Villarreal B, tercer.

Jugadors i afició celebren la victòria davant del Sabadell.
Jugadors i afició celebren la victòria davant del Sabadell.

Un gol de Lolo Pla en el minut 45 ha donat la victòria al València Mestalla a l'estadi de la Nova Creu Alta. El Mestalla ha derrotat a domicili el Sabadell per 0-1 en un partit fonamental per a les aspiracions de l'equip. Aquests tres punts permeten als valencianistes eixir dels llocs de descens, una posició que ha ocupat pràcticament durant tota la temporada. L'arribada a l'equip de Chema Sanz com a entrenador sembla haver sigut balsàmica. L'equip està quatre partits consecutius sense perdre i les dues últimes victòries permeten pensar en el que molts creien que era un impossible: la salvació. Tot açò, a set jornades d'acabar la lliga regular.

La victòria contra el Sabadell durant aquesta jornada i el 2-1 que li va fer a l'Ejea a l'Antoni Puchades posa les piles a un equip que es pensava que ja no tenia capacitat de reacció. Després de tants mesos perdent, situació que l'ha col·locat en diverses ocasions en l'última posició de la categoria, el Mestalla és el número 15, amb 34 punts, un per davant de l'Alcoià, que es troba el que fa 16. En el lloc 15 està assegurada la permanència, mentre que el 16 obliga a jugar el playoff de descens. En les posicions que van de la 17 a la 20, ja parlem de descens directe i malauradament ja hi ha un equip que ocupa l'últim lloc sense cap possibilitat de recuperació, perquè ha quedat eliminat a causa dels problemes econòmics. Evidentment, parlem de l'Ontinyent, que ja no jugarà més partits i, per imposició reglamentària, es col·loca últim, amb zero punts.

L'Hèrcules és segon i el Villarreal B, tercer

La victòria de l'Hèrcules per 1-2 contra el Castelló el fa pujar a la segona plaça. amb 53 punts, a cinc del líder, que és l'Atlètic Balears, un conjunt que ha agafat impuls en el tram final de la Lliga. En tercera posició està el Villarreal B, amb 52. L'empat a dos amb l'Olot en un partit molt disputat no li permet emportar-se els tres punts, però fa que continue sumant. A més, el segon gol del filial del Villarreal ha sigut una autèntica meravella. Un baló engaltat per Ramon que ha anat directe a l'escaire de Xavi Ginard. Sense dubte, el gol de la jornada.

L'Alcoià també ha sumat tres punts a El Collao, després de guanyar per 2-1 la Unió Esportiva Lleida. Els gols d'Óscar Díaz i Rubio, aquest últim a les acabells del partit, el situen en el playoff de descens, però amb possibilitats d'escapar de la zona perillosa. L'Atlètic Llevant, que es manté en la zona tranquil·la, amb 41 punts, ha empatat a zero a Peralada. El que pitjor ho té és el CE Castelló, avantpenúltim, amb 32 punts. Però mentre hi ha joc, hi ha possibilitat de salvació, cosa que ja no tindrà l'Ontinyent, que ha protagonitzat el drama d'aquesta Segona Divisió B. Un club històric que deixa la categoria per una greu crisi econòmica i del qual no se sap quin serà el futur. En el fons, un trauma per a tot el futbol valencià. Esperem que algun dia aquesta trista història puga tindre remei.

També et pot interessar

stats