El valencià Mateu Lahoz serà un dels àrbitres del Mundial de Qatar

Serà la segona cita mundialista del col·legiat valencià

L'àrbitre valencià, Antonio Mateu Lahoz
L'àrbitre valencià, Antonio Mateu Lahoz

Antonio Mateu Lahoz, del Comité Valencià, ha sigut seleccionat per la FIFA per a dirigir partits al Mundial de Qatar 2022 dels pròxims mesos de novembre i desembre.

A la cita també acudiran els assistents Pau Cebrián i Roberto Díaz i, com a oficials de VAR, es comptarà amb Ricardo de Burgos Bengoetxea, Alejandro Hernández Hernández i Juan Martínez Munuera.

Aquest serà el segon Mundial en què dirigisca Mateu Lahoz. En l'últim, a Rússia, ja va dirigir els xocs entre Dinamarca-Austràlia i Islàndia-Croàcia. També va arbitrar als Jocs Olímpics de Rio 2016, a l'Eurocopa 2020 i a Mundials de categories inferiors.

En total, han sigut designats per la Comissió d'Àrbitres de la FIFA 36 col·legiats, 69 assistents i 24 membres de l'equip arbitral de vídeo.

Segons informa la FIFA, el projecte "Rumb a Qatar 2022" va començar el 2019 i han analitzat més de mig centenar de trios arbitrals com a possibles candidats, després de ser sotmesos a una preparació intensa.

El suís Massimo Busacca, director de la Subdivisió d'Arbitratge de la FIFA, va explicar que "gràcies a un programa innovador de seguiment i suport, els instructors d'àrbitres de la FIFA poden supervisar tots els col·legiats encara més de prop i amb major intensitat que abans".

Els col·legiats seleccionats participaran al juny i juliol en diversos seminaris en els quals es revisaran i analitzaran vídeos de situacions reals de partit, i participaran en sessions pràctiques d'entrenament amb futbolistes, que es gravaran perquè els participants reben comentaris immediats dels instructors.

També et pot interessar

stats