València, Llevant i Elx, últims en el rànquing del límit salarial

Només el Vila-real, gràcies a la bona gestió, aconsegueix situar-se en quarta posició per darrere de Reial Madrid, Sevilla i Atlètic de Madrid

Els presidents del València, Anil Murthy; Llevant, Quico Catalán; i Elx, Joaquín Buitrago
Els presidents del València, Anil Murthy; Llevant, Quico Catalán, i Elx, Joaquín Buitrago

Aquest dimecres s'han conegut els límits salarials dels equips de Primera Divisió aquesta temporada 2021-2022. Hi destaquen diversos equips. D'una banda, el Reial Madrid, que es distancia de la resta de manera considerable. D'altra, el FC Barcelona que, a causa de la seua crisi institucional i econòmica, descendeix de la segona a la setena posició amb una baixada de quasi 285 milions, i se sitúa per darrere d'equips com el Vila-real o la Reial Societat.

Límit salarial dels equips de Primera Divisió en la temporada 2021-2022
Límit salarial dels equips de Primera Divisió en la temporada 2021-2022

Però ací, a casa nostra, destaca el gran descens salarial del València CF. Un equip que la passada campanya estava huité en el rànquing i que, enguany, passa a ocupar l'última posició amb poc més de 30 milions de límit.

En total, el seu pressupost en aquest concepte ha passat de ser de més de 93 milions als 30 ja citats, més de 62 milions menys de despesa en fitxes de jugadors.

Destaca també que dos dels altres tres equips valencians també estan en les últimes posicions. El Llevant, de fet, és penúltim amb poc més de 32 milions de límit salarial i un descens de 5,5 milions respecte de la campanya passada.

El tercer per la cua és l'Elx. No obstant això, l'equip il·licità continua sent un dels més humils de la categoria i, a pesar de tot, ha pogut augmentar els salaris de la plantilla en quasi set milions respecte de la temporada anterior.

Pols a part ens trobem el Vila-real. La seua bona gestió ha permés que l'equip haja augmentat el límit salarial respecte de la temporada 2020-2021. Una gestió que va més enllà del concepte purament econòmic. El submarí va aconseguir el seu primer títol de la història i la classificació directa per a disputar Champions League, el que significa una injecció de diners que li ha permés situar-se en quarta posició del rànquing per darrere del Reial Madrid, Sevilla i Atlètic de Madrid amb un pressupost per a aquesta despesa de 159 milions d'euros, concretament 14 més que la campanya 2020-2021.

També et pot interessar

stats