El València i l'Elx no hauran de pagar les multes de la Unió Europea

El Tribunal General anul·la les sancions imposades al València i a l'Elx de 23,5 i 4 milions d'euros respectivament.

VÍDEO | El València i l'Elx no hauran de pagar les multes de la Unió Europea

El València i l'Elx no hauran de pagar les multes imposades per la Comissió Europea per rebre ajudes de l'Estat presumptament il·legals, segons ha dictaminat el Tribunal General de la UE.

L'executiu comunitari havia dictaminat una sanció de prop de 23,5 milions d'euros al club de Mestalla i una altra de quasi 4 milions a l'entitat il·licitana a conseqüència d'uns avals concedits per l'Institut Valencià de Finances (IVF) que, segons assenyala Brussel·les, els va permetre obtindre préstecs en condicions més favorables quan passaven per dificultats econòmiques.

En el cas del València, la reclamació està ocasionada pel préstec que va demanar al 2009 per l'ampliació de capital amb què la Fundació del València es va convertir en màxima accionista del València CF SAD.

Aquesta sentència, que encara podria admetre un recurs per part de la Unió Europea, suposa una baló d'oxigen per als dos clubs que, en cas contrari, s'enfrontaven a un greu problema econòmic a l'hora de fer front a la sanció milionària.

També et pot interessar

stats