El València manté que inaugurarà un estadi amb 49.000 espectadors

El club ha presentat un projecte que espera que estiga finalitzat en 20 o 22 mesos

Recreació interior del nou estadi de Mestalla
Recreació interior del nou estadi de Mestalla

Nous temps en el València CF. El club ha obert les portes del nou Mestalla per a presentar el projecte de l'estadi. Ho ha fet per a tots els mitjans de comunicació i amb una roda de premsa del nou director general del club, Sean Bai, el cap d'operacions, Christian Schneider, l'arquitecte de l'estadi, Mark Fenwick i la directora financera, Imma Ibáñez.

En aquest sentit, l'aspecte que més han volgut ressaltar és que l'estadi té una capacitat per a 70.000 espectadors. No obstant això, han confirmat que s'inaugurarà amb només 49.000, perquè, segons diuen, s'adapta millor a la realitat de l'equip dels últims anys.

De fet, segons Mark Fenwick, el millor de l'estadi és que la seua capacitat d'adaptació i la millora feta per a les nous diferents ofertes que hi haurà per a l'aficionat com la zona de restauració i oci. De fet, segons Sean Bai, la intenció és que l'estadi servisca com a "catalitzador de l'economia de la ciutat" i que tinga un ús comercial cada dia de l'any.

També destaca en l'obra la nova coberta solar amb uns pilars singulars i que permetran que tots els seients de l'estadi estiguen amb sostre.

Respecte del termini per a finalitzar les obres, Christian Schneider ha dit que espera que estiguen acabades en un termini d'entre 20 i 22 mesos.

Sobre el poliesportiu de Benicalap, Schneider ha dit que estan en disposició de pagar el projecte a l'Ajuntament per un valor de 6,9 milions d'euros, a través de certificació d'obra. Una obra que, segons ha dit, podrien iniciar-la en qualsevol moment.

Respecte del finançament per a construir el que resta de l'estadi, la directora financera, Imma Ibáñez, ha dit que l'acord amb CVC suposa l'ingrés de 80 milions d'euros, un 70% del projecte, i que ja estan disponibles.

Un altre tema que ha parlat és sobre l'antic Mestalla. Ibáñez ha explicat que no l'han pogut vendre encara per la incertesa que hi havia respecte de quan podria el club moure's cap a la nova infraestructura. No obstant això, amb els diners de CVC, es pot fer l'estadi, instal·lar-se en aquest i, per tant, vendre l'antic Mestalla seria una realitat.

També et pot interessar

stats