El València guanya l'Alabés i conquista el botí desitjat de la quarta plaça

Els de Marcelino depenen de si mateixos per a certificar la Champions a Valladolid

El València ha fet els deures contra l'Alabés.

Amb totes les mirades posades en el mig del camp, per les absències de Kondogbia i Coquelin, sorprenia Marcelino amb l'alineació del porter Jaume en lloc de Neto. Inesperada en un principi, la decisió és lògica si tenim en compte que el d'Almenara necessita minuts per a afrontar la final de Copa.

Els dos equips començaven tantejant-se i primer un xut molt ajustat al pal de Guedes i la resposta posterior de Rolan, que permetia Jaume lluir-se amb una gran parada en un perillós mà a mà, deixaven clares les intencions dels dos equips. L'Alabés era el primer a colpejar quan en el minut 12, Ximo Navarro rematava amb encert una treta de córner. Amb el marcador en contra, el València carburava buscant l'empat i Guedes i Rodrigo ho intentaven sense massa encert.

Però qui sí que trobava el camí del gol era Carlos Soler, que un minut abans de la mitja hora, aprofitava una errada defensiva en un mal intent de cessió de cap de Duarte al seu porter, per a marcar l'empat a un.

I cinc minuts després, Santi Mina s'elevava per damunt de la defensa alabesa i convertia la treta d'un córner de Parejo en el segon de l'equip valencianista i en la setena diana del seu compte particular. Amb el 2-1 acabava la primera part.

Gameiro aconsegueix la sentència

En el segon període es rebaixava la intensitat del partit i els dos equips es mostraven cautelosos. El València esperava amb paciència l'oportunitat d'ampliar el marcador amb algun contraatac, mentre deixava que el rival portara la iniciativa de la mà d'un Jony que és el jugador més incisiu dels alabesos. En el minut 67, el València aconseguia l'ocasió buscada i una centrada esplèndida de Gayà l’aprofitava Gameiro per a picar el baló i batre Pacheco. El francés marcava i completava una setmana golejadora, ja que va ser l'autor de les dues dianes contra l'Arsenal.

El 3-1 permet al València somniar en la Champions, ja que se situa quart en la taula, depén de si mateix per a aconseguir l'objectiu i, a més, el Valladolid ja no estarà jugant-se la permanència l'última jornada a Zorrila.