El València guanya per 3-0 el Villarreal a Mestalla

El València ha guanyat el Villarreal per 3-0 a Mestalla, amb gols de Diakhaby, Txérixev i Rodrigo.

Diakhaby, Coquelin i Pedraza disputen el baló | Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El València es col·loca seté en la Lliga, en espera del que faça demà el Betis. Amb 29 punts, els de Marcelino semblen haver recuperat l'alé amb dues victòries consecutives, davant del Villarreal i el Celta. L'equip de la Plana, per contra, continua penúltim, sense eixir del pou de la classificació. El partit a Mestalla, en un derbi amb necessitats per als dos equips, ha sigut clarament favorable als de Marcelino. La segona part ha sigut totalment del València, que ha pogut marcar més gols. En el compte del Villarreal, tan sols alguna jugada aïllada sense cap conseqüència.

El primer gol ha arribat prompte, als quatre minuts de la primera part, amb una treta de falta que Diakhaby remata de cap després d'haver-la pentinada lleument Coquelin. Ha sigut precisament aquesta acció del francés la que l'àrbitre Del Cerro Grande ha tingut en compte per a anul·lar el gol per presumpte fora de joc. Una decisió que no ha ratificat el VAR, i el gol ha pujat al marcador. Durant aquesta primera part el València ha tingut alguna oportunitat més, com ara un llançament de Parejo al pal. El Villarreal esperava les seues oportunitats, però no han arribat.

El València no dona respir al Villarreal en la segona part

La segona part ha començat, com la primera, amb un València llançat a l'atac, i el gol ha arribat al minut 52, obra de Txérixev, que no l'ha celebrat per respecte al que va ser el seu equip. Un gol, la causa del qual ha sigut una tremenda errada d'Iborra, que, amb la pèrdua d'un baló, ha donat totes les possibilitats al València. Luis García Plaza, des de la banqueta, no ha pogut controlar els nervis i ha mostrat de forma manifesta l'enuig per l'error del seu jugador. Abans, la jugada del gol ja havia estat precedida per una altra ocasió del València: una assistència de Txérixev a Santi Mina, que ha fet estavellar el baló al pal de Asenjo, el segon del partit.

Les oportunitats del València s'han repetit durant la segona part, en una de les millors actuacions a Mestalla. Una de les més clares, el xut de Rodrigo en el minut 55, que ha parat Asenjo. La sensació de poder dels de Marcelino ha sigut absoluta durant els primers 20 minuts de la segona part. Alguna acció aïllada del Villarreal ha pogut suposar el primer gol per als groguets, però ni Álvaro ni Bacca han pogut rematar-les amb èxit.

Gol de Rodrigo, que torna a marcar, i rep l'aplaudiment de Mestalla

Contràriament, a les acaballes del partit ha arribat un gran gol de Rodrigo. Una passada mil·limètrica de Ferran Torres, que havia eixit en la segona part, ha servit al davanter per a marcar un gol, que se suma al que va fer la jornada anterior a Vigo. Rodrigo ha colpejat de cap picant el baló. Imparable per al porter. Una motivació més per a l'afició de Mestalla.

Aquesta és la tercera victòria dels de Marcelino a Mestalla, que, fins ara, només havia guanyat el Rayo Vallecano i l'Osca. Una volta més, Parejo ha sigut un dels jugadors clau, competint amb un gran nivell. També el groguet Santi Cazorla ha donat proves de la seua classe, però l'equip de García Plaza, amb molt bones individualitats, continua sense donar una sensació d'equip. I la seua posició en la classificació no sembla ajudar gens a canviar les dinàmiques.