El València estrenarà la tecnologia de la línia de gol en la Supercopa d’Espanya 2020

El sistema està basat en 14 càmeres que advertiran l’àrbitre quan hi ha un gol per la via de l’intercomunicador

L'exarbitre Carlos Velasco Carballo mostra com funciona la tecnologia de línia de gol que estarà present en la Supercopa
L'exarbitre Carlos Velasco Carballo mostra com funciona la tecnologia de línia de gol que estarà present en la Supercopa / @rfef.
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Xavier Alberola
20 de novembre 2019 - 22:03

El president del Comité Tècnic d’Àrbitres (CTA), Carlos Velasco Carballo, ha anunciat aquest dimecres que en la Supercopa d’Espanya que es jugarà el gener de 2020 a l’Aràbia Saudita s’estrenarà, per primera vegada en una competició nacional, la tecnologia de la línia de gol que ja s’utilitza en les competicions de la FIFA i la UEFA.

“Sempre hem tractat d’avançar en l’arbitratge espanyol. Per primera vegada, els nostres àrbitres utilitzaran la tecnologia de la línia de gol en les semifinals i la final de la Supercopa” ha anunciat Velasco Carballo a la Ciutat del Futbol, a Las Rozas.

Aquest sistema es basa en una sèrie de 14 càmeres instal·lades al terreny de joc connectades amb l’intercomunicador dels àrbitres. Quan el baló traspassa 1 mil·límetre la ratlla de gol, automàticament, avisarà els àrbitres amb una vibració al rellotge i escoltaran la paraula gol 3 vegades per l’intercomunicador. D’esta manera els col·legiats tindran una eina per evitar els anomenats “gols fantasma”.

La primera semifinal de la Supercopa la jugaran el València i el Reial Madrid, el 8 de gener, a la ciutat de Jiddah, declarada Patrimoni de la Humanitat.

També et pot interessar

stats