El València empata contra l’Athletic de Marcelino a San Mamés (1-1)

Hugo Guillamón en pròpia porta i Paulista han marcat els gols del partit.

Hugo Guillamón es lamenta d'haver marcat un gol en la seua pròpia porteria
Hugo Guillamón es lamenta d'haver marcat un gol en la seua pròpia porteria / Efe.

Empat a un a la Catedral. Hugo Guillamón en pròpia porta i Gabriel Paulista han marcat els gols del duel. El València suma 24 punts en la Lliga. El partit tenia l’al·licient afegit de Marcelino Garcia Toral i el seu passat com a entrenador valencianista. I la presència en l’expedició de Mestalla dels reforços Ferro, Oliva i Cutrone. Javi Gracia ha fet debutar l’italià en la segona part. L’Athletic Club arribava en un moment dolç, campió de la Supercopa i candidat a guanyar dos copes, però en la Lliga no acaben de trobar el rumb.

Autogol d’ Hugo Guillamón per avançar l’Athletic

Els punts eren importants per als dos conjunts. L’Athletic Club pressionava de bon començament, portava el pes del partit però el perill el firmava Gonçalo Guedes per la seu banda. Al minut 21, la millor ocasió naixia de la connexió entre Guedes, Correia i Maxi. La rematada de l’uruguaià se n’anava desviada.

Als dos onzes els costava armar l’atac des de darrere. L’Athletic intentava avançar-se a la contra i el València a mesura que corria el rellotge anava estirant-se. Al minut 34 apareixia Gayà perquè Unai Simón, el porter, és lluïra. Accions aïllades i poca garra.

A punt d’acabar la primera part, quan millor estava l’equip visitant, l’Athletic Club estrenava el marcador amb un gol en pròia porteria d’Hugo Guillamón. 1 a 0 al minut 43. Mala sort se’n diu d’això.

Debut de Cutrone i gol de Paulista per a firmar l’empat

Els lleons amb molts minuts acumulats i baixes notables, encaraven amb intensitat el segon temps. Set minuts trepidants. Williams i Vencedor buscaven augmentar l’avantatge. Sancet topetava amb un espectacular Jaume Doménech que evitava que el segon pujara a l’electrònic. Parada de la jornada. Replicava el València, Wass primer i després Guedes i Correia buscaven el gol sense encert. L’Athletic es dedicava a mantindre el resultat.

Javi Gracia menejava la banqueta. S’incorporaven Cutrone i Yunus per Wass i Vallejo. I al 65, el València empatava. Córner tret per Soler i gol de cap de Paulista. Precisa la rematada del brasiler. Segon gol esta temporada. La reacció dels lleons la tornava a frenar Jaume. Actuació destacada del porter d’Almenara. De Marcos, Vesga i Williams volien sorprendre’l. Emoció fins el final. Guedes i Racic no abaixaven els braços. Qualsevol dels dos ha tingut ocasions per a endur-se els tres punts. Al remat, empat a un, i un punt per a cada equip.

Els de Javi Gracia visiten el pròxim diumenge el Reial Madrid a l’estadi Alfredo Di Stéfano de la Ciutat Deportiva de Valdebebas. L’Athletic club, dijous disputarà el primer partit de semifinals de la Copa: rebrà a San Mamés el Llevant UE.