El València empata 1-1 en un partit en què ha tingut moltes ocasions de gol

Els de Marcelino han empatat a un contra el Celta a Balaídos en un partit molt disputat.

Santi Mina rep les felicitacions dels seus companys després de marcar el gol
Santi Mina rep les felicitacions dels seus companys després de marcar el gol / EFE

El València ha eixit amb huit canvis respecte al partit de Mestalla contra el Getafe. Després de l'empat no s'assegura hui la classificació automàtica per a la Champions tot i que virtualment està classificat amb 66 punts. Quarts en la classificació, la gran temporada s'ha vist  afectada en aquesta recta final per les dues derrotes consecutives contra el Barça i el Getafe. Aquesta última va causar malestar a Mestalla i el mateix Marcelino va reconéixer que havia estat la pitjor primera part que havia fet l'equip durant tota la temporada.

L'equip ha aprés la lliçó i a Vigo ha eixit a guanyar el partit. En la segona part la victòria s'ha escapat de poc. La mala sort, en ocasions, o la falta de punteria dels jugadors i les parades de Sergio han impedit la derrota del Celta.

El públic ha demanat penal de Lato

 

El primer temps ha començat amb una jugada aparatosa en què el públic ha demanat penal de Lato sobre Wass per haver agarrat el gallec en l'àrea, jugada que l'àrbitre no ha considerat sancionable amb la pena màxima. 

El València, amb el contraatac com a arma, ha tingut en el minut 23 una oportunitat de Carlos Soler. Després n'hi ha hagut una altra d'Andreas Pereira en el minut 28 que ha parat Sergio, que ha cobert molt bé l'angle de la porteria. Tot seguit, nova opció de Guedes en el 30, que  tira amb rosca a l'escaire. El baló ha eixit fora de poc. 

El Celta havia perdut en aquest moment la pilota i el València aconseguia realitzar no només atacs esporàdics, sinó, fins i tot, posicionals amb certa facilitat. El Celta estava tocat i així se n'han anat als vestuaris.

Gol de Santi Mina en el minut 59 i ràpid empat del Celta

En la segona part, el València ha avançat les línies i Rodrigues ha tingut una ocasió en el 49. El tir, massa centrat, l'ha aturat Sergio, que hui ha sigut un dels salvadors de l'equip. Semblava que el València volia marcar com més prompte millor i el  gol de Santi Mina ha arribat en el minut 59. 

L'alegria ha durat només quatre minuts, fins que ha arribat l'empat de Maxi Gómez en una cabotada molt potent en què Neto no ha pogut fer res. Han pogut marcar Rodrigo, Vezo, Kogdobia i especialment Ferran Torres. El jove davanter, que ha entrat en el minut 78 substituint Guedes, ha errat un gol cantat davant de Sergio.

Marcelino ha guanyat la batalla tàctica

Tàcticament, el partit se l'ha emportat Marcelino, que ha confós els d'Unzué. L'entrenador del València és un especialista en aprofitar els tempos del partit.

En tancar-se en una defensa ordenada amb eixides ràpides al contraatac, en el domini del centre del camp i en la pressió en l'àrea contrària quan veu que el rival està passant els pitjors moments.

L'estratègia no ha obtingut els resultats desitjats perquè el baló no ha tornat a entrar per segona volta en la porteria del Celta. I aquestes coses ja no són culpa de l'entrenador.

Demà l'equip estarà pendent del resultat del Betis que juga a domicili contra l'Atlètic de Madrid. Els andalusos són quints i encara suposen una certa molèstia perquè el València aconseguisca matemàticament la classificació en Champions. Segurament, el pròxim partit contra l'Eibar serà clau per aconseguir definitivament la quarta plaça.

També et pot interessar

stats