València-Elx: derbi de crisis

Els problemes esportius, econòmics i institucionals marquen l'actualitat dels equips.

Gabriel Paulista en l'últim partit contra el Sevilla
Gabriel Paulista en l'últim partit contra el Sevilla / Twitter: @valenciacf

El derbi de la Comunitat Valenciana entre el València i l'Elx comportarà el canvi de baló al de color groc reservat per a aquestes ocasions especials. Un partit entre dos conjunts en problemes que buscarà a costa del seu rival, agafar aire i respirar.

El València vol deixar arrere una setmana per a oblidar després del 3 a 1 davant l'Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano i de l'eliminació en Copa del Rei davant el Sevilla per 3 gols a zero. Sis gols encaixats en dos partits que mostren la feblesa defensiva d'un equip al qual se li acumulen els problemes.

Contra el Sevilla es van veure totes les carències d'una plantilla a què li falta fons d'armari, que només va tindre tres ocasions en 90 minuts i a la qual la crisi institucional i econòmica perquè travessa el club fa que l'afició no els permeta somiar millors objectius. A més, la seua posició en la classificació, catorzens a tres punts del descens, tampoc acompanya.

Per la seua banda, l'Elx ha treballat durant tota la setmana amb un únic objectiu, recuperar a Mestalla la senda de la victòria i l'eixida de les posicions de descens en què es troba. L'equip d'Almirón es pren tan seriosament el partit que viatja aquest divendres a València i farà anit a la ciutat del Túria.

Els jugadors volen aprofitar que, a diferència del València, arriben descansats al partit, ja que no han jugat partit de Copa del Rei entre setmana i han pogut preparar-lo des de l'entrenament següent al partit que van perdre a casa davant el Barça per 0 a 2.

Els dos equips continuen amb baixes en les seues plantilles. Els de Javi Gracia no podran comptar ni amb Gameiro, recuperant-se del coronavirus, ni amb Diakhaby, lesionat dels isquiotibials i amb coronavirus, ni amb Cillessen, que encara es recupera de la seua lesió en el recte anterior. Mangala, per la seua banda també és dubte. La bona notícia és que Guillamón sí que podrà participar en el partit després que el Comité de Competició li haja concedit la suspensió cautelar per a estudiar si el jugador i el seu entrenador forçaren la cinquena targeta groga en l'últim partit.

En l'Elx, les úniques baixes que patirà Almirón són les de Barri i Fidel. D'altra banda, Mfulu, Jony, Dani Calvo i Guido Carrilo són dubte per al partit.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 18:30 h, amb la narració de Fermín Rodríguez i els comentaris de Robert Fernández, David de la Hera i César Escribano.

També et pot interessar

stats