El València denuncia que Competició contradiu les versions de la policia i la Lliga

El club recorrerà fins a l'última instància el tancament de la graderia d'animació per cinc partits

Vinicíus durant el partit contra el València CF al Mestalla
Vinicíus durant el partit contra el València CF al Mestalla / Reuters

El València CF va denunciar en un comunicat que els arguments que esgrimeix el Comité de Competició de la Federació Espanyola per a tancar durant cinc partits la graderia del Mestalla contradiuen les versions de la Policia Nacional i de la Lliga sobre els insults racistes que es van proferir el diumenge contra el jugador del Reial Madrid Vinícius Júnior i que no se li ha donat l'oportunitat de donar la seua versió abans de prendre una decisió que suposa "un greuge més".

"El València CF vol denunciar públicament que en aquesta resolució del Comité de Competició de l'RFEF manifesten proves que contradiuen el que diu la Policia Nacional i la Lliga. A més, aquesta sanció es basa en proves que el club no ha pogut veure i sense donar-nos tràmit d'audiència", lamenta el club en un escrit en el qual reitera "el seu total desacord i indignació per la injusta i desproporcionada sanció".

"El València CF recorrerà fins a l'última instància el tancament de la Graderia d'Animació, una sanció que considera totalment injusta i un greuge més en les últimes decisions disciplinàries que s'han pres en contra del club. El València CF demana el màxim respecte i rigor per la nostra institució i aficionats”, afig

El club va insistir que “ha condemnat, condemna i condemnarà de la forma més enèrgica qualsevol acte de racisme o violència” i reitera que “aquests comportaments no tenen cabuda en el futbol ni en la societat”.

“Continuarem actuant de la forma més categòrica per a erradicar aquesta plaga", apunta l'entitat, que recorda que col·labora "des del primer minut amb la policia i totes les autoritats pertinents per a aclarir els fets que van tindre lloc diumenge" i que "ha aplicat la màxima sanció possible amb l'expulsió per a tota la vida del nostre estadi als aficionats que la policia ha identificat pels seus comportaments racistes".

"Penalitzar i privar de poder veure al seu equip a tots els aficionats que no van estar implicats en aquests lamentables incidents és una mesura totalment desproporcionada, injusta i sense precedents contra la qual lluitarem. La lluita contra el racisme requereix el compromís real de totes les parts implicades sense utilitzar-la com a pretext per a incórrer en greus injustícies", conclou.

També et pot interessar

stats