El València no contesta els requeriments de l'Ajuntament i la Generalitat sobre l'estadi

El club no ha fet cap moviment un mes i mig després de les reunions per tal de prorrogar els terminis de l'ATE.

Actual estat del nou Mestalla en l'avinguda de les Corts Valencianes.

Cap notícia del València, no contesten ni han creat cap grup de treball per a avançar amb la situació del Nou Mestalla. Segons pot confirmar À Punt, en exclusiva, el València no dona senyals de vida. Ni un correu electrònic, ni una telefonada.. Ni s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament ni tampoc ha contestat els requeriments del consistori.

El club sembla que ha aparcat el tema del nou estadi tot i les promeses de fa unes setmanes. Fa ja un mes i mig que, a petició del mateix València Club de Futbol, es van mantindre reunions tant amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, com amb l'alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, però del que es va parlar, de moment, res ha començat a prendre forma. En les dues reunions el club va demanar més temps per a poder fer front al projecte i reprendre les obres. Tant el govern autonòmic com els responsables municipals es van mostrar oberts al diàleg, però insistien que era necessari un gest de “bona voluntat” amb “garanties creïbles i un calendari concret d'actuació”.

Després de la reunió, Ximo Puig, assegurava que necessitava “un compromís real i una cronologia creïble” per a donar-li al València Club de Futbol una pròrroga de l'actuació territorial estratègica (ATE) que afecta les obres del Nou Mestalla i la construcció de vivendes en l'actual ubicació de l'avinguda de Suècia. El cap del Consell afirmà en À Punt Mèdia que per part de la Generalitat i de l'Ajuntament del Cap i Casal hi ha voluntat d'ajudar el club de futbol. Ribó considera “urgent” acabar en nou estadi

Les obres en el solar de l'avinguda de les Corts Valencianes estan paralitzades des de fa 11 anys. El 2012 la Generalitat i el València signaren l'ATE, un pla urbanístic amb unes condicions especials i més favorables pel seu interés social, i el 2015 es fixaren els terminis que a hores d'ara continuen vigents. Sense una pròrroga, el 2025 hauria d'estar acabat el nou estadi però també el poliesportiu de Benicalap i les vivendes en l'actual Mestalla.

Sense un gest per part del club, el Nou Mestalla està molt lluny de ser una realitat, la construcció d'un pavelló poliesportiu per al barri de Benicalap no té ni tan sols un projecte, les parcel·les del terreny de l'actual Mestalla no es venen i l'ATE s'ha convertit en un dels nombrosos incendis que ha d'apagar Peter Lim.

També et pot interessar

stats