El València comença l'any amb derrota a Mendizorroza (2-1)

L'Alabés completa la millor primera volta de la seua història a costa del conjunt de Marcelino.

El València no pot sumar cap punt a Mendizorroza
El València no pot sumar cap punt a Mendizorroza / Adrián Ruiz del Hierro (Efe)

La igualtat era la nota predominant en els primers minuts del partit, amb dos equips que es tantejaven però que no acabaven d'arribar amb convicció. Fins que al minut 13 Laguardia tombava a Txérixev en la frontal de l'àrea, acció que li costava la targeta groga al defensa del conjunt basc. En l'execució del llançament directe, Parejo marcava el primer gol del partit. Però poc anava a durar l'alegria perquè, set minuts després, els d'Abelardo empataven en una errada de Diakhaby que no aconseguia rebutjar el baló solt dins l'àrea. El xilé Maripán xutava i el llançament colpejava el genoll de Borja Bastón que posava les taules en el marcador.

En el minut 43, el València podia haver-se avançat de nou, però Rodrigo creuava en excés. Ja amb el temps complit, una jugada que s'iniciava en la treta d'un córner, no es convertia en gol per la intervenció del pal primer i de Neto després. Però en la continuació de l'acció, Pina rematava i colava l'esfèric per baix les cames del porter brasiler del València. El partit se n'anava al descans amb el 2 a 1 favorable a l'equip local.

El València ho intenta, però no pot empatar

En la represa, el València intentava reaccionar i buscar de nou l'empat, però el conjunt blanc-i-blau tornava a demostrar perquè el seu feu s'ha convertit en un fortí inexpugnable la present temporada. L'equip de Marcelino intentava arribar amb perill, però la defensa local evitava el perill. En el minut 86, arribava l'ocasió més clara del segon període, però Batshuayi no aprofitava un rapidíssim contraatac i el belga tornava a demostrar que segueix en la mateixa tònica amb la qual acabà l'any, malbaratant el possible empat.

Al final, victòria de l'Alabés i el València que, per primera vegada en quinze temporades, inaugura l'any amb una derrota. L'Alabés aconseguia completar, a falta d'una jornada, la millor primera volta de la seua trajectòria en Primera Divisió.