El València CF torna a la Champions

Tres anys després, el València CF tornarà a disputar la màxima competició continental de clubs.

Celabració dels jugadors del València
Celabració dels jugadors del València / EFE

La derrota del Real Betis Balompié a San Mamés contra l'Athletic Club de Bilbao ha assegurat al València CF la classificació matemàtica per a disputar la pròxima temporada la Lliga de Campions abans de la celebració de l'antepenúltima jornada de lliga.

Aquesta serà l'onzena participació del València en la màxima competició continental, en la qual ha sigut dos anys consecutius finalista en l'inici del segle XXI, l'any 2000 a París contra el R. Madrid i la temporada 2000/2001 a Milà on va caure contra el Bayern de Munic.

A més, el València ha sigut dues vegades eliminat en quarts de final, dues en huitens i tres voltes ha acabat la fase regular tercer classificat en l'actual format. Abans, el conjunt valencianista va participar en la vella Copa d'Europa la temporada 1971/1972 en la qual va superar dues eliminatòries.

L'últim partit que va disputar el València en la màxima competició del futbol europeu va ser el 9 de desembre de 2015 i va finalitzar amb una derrota del conjunt de Mestalla 0-2 contra l'Olympique de Lió. Els blanc-i-negres tancaren la fase regular en tercer lloc en el Grup H i es classificaren per a disputar la UEFA Europe League en la qual va eliminar el Rapid de Viena i va caure eliminat en huitens per l'Atheltic Club de Bilbao.

Marcelino també torna a la Champions

Marcelino ha aconseguit el mateix repte que va assolir en la banqueta del Vila-real, situar l'equip entre els quatre primers classificats. L'entrenador del València CF és el seté tècnic que classifica l'equip de Mestalla per a competir en l'actual format de Lliga de Campions després de Claudio Ranieri, Héctor Cúper, Rafa Benítez, Quique Sánchez Flores, Unai Emery i Nuno Espírito Santo.

La casualitat de les històries que ofereix el futbol fa que el tècnic asturià haja aconseguit la classificació per a la Champions en la jornada que enfrontava el València i el Vila-real. De fet, la seua primera classificació per a la màxima competició europea va ser precisament després d'un duel entre aquests dos equips a l'estadi de Mestalla al mes de maig de l'any 2016 quan el Vila-real va guanyar 0-2 el derbi autonòmic.

A la fi, repte aconseguit. I després de tres temporades sense participar en competició europea, el pròxim mes de setembre Mestalla escoltarà l'himne de la Champions i els aficionats veuran onejar el logotip que simbolitza el baló de les estreles enmig del camp.

També et pot interessar

stats