El València CF presenta a l'Ajuntament un avantprojecte del poliesportiu de Benicalap un mes abans de finalitzar l'ATE

L'alcalde de València, Joan Ribó, considera aquest fet un pas endavant en la represa de les obres del Nou Mestalla

15 d'abril 2021 - 14:41

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que el València CF ha presentat a l'Ajuntament un avantprojecte per al poliesportiu de Benicalap que entrava dins de l'acord per a la construcció del Nou Mestalla, i que aquest reuneix, "en principi" les característiques "que s'havien plantejat en l'acord entre l'Ajuntament i l'entitat esportiva per un valor aproximat de 5,7 milions d'euros".

Ribó ha explicat que el club continua "treballant la sol·licitud de llicències" i que, d'ací a poc, presentaran públicament aquest avantprojecte.

No obstant això, l'alcalde de València ha tornat a incidir en el fet que una part fonamental del projecte és la represa de les obres del Nou Mestalla, tot i que aquest avantprojecte "és un pas en la bona direcció".

D'altra banda, la vicealcaldesa i responsable d'Urbanisme de València, Sandra Gómez, ha recordat que aquest projecte és una obligació del club i no "un regal". Gómez creu que s'ha de continuar exigint la represa de les obres i que facen "un pas decidit" al respecte. La vicealcaldesa també ha explicat que l'Ajuntament es mantindrà ferm en el seu propòsit i que si no reprenen les obres "emetran un informe perquè decaiga l'ATE". "El poliesportiu s'ha de fer, però l'estadi també", ha sentenciat.

L'anunci arriba quan només queda un mes perquè caduque l'ATE. Trenta dies, després de 12 anys d'obres parades i amb un greu problema que condiciona el futur de l'entitat.

Així, si finalment el 15 de maig no s'ha avançat en les novetats, el València perdrà com a mínim uns 15 milions d'euros. És la punta de l'iceberg d'un gegant de formigó, que havia de ser sa casa i que, d'ací a 30 dies, podria continuar sent el gran problema sense resoldre que condiciona el futur econòmic, esportiu i social d'un club centenari.

I quina és la posició de l'entitat de Mestalla?. Fonts del València han assegurat a À Punt que es confia a reorganitzar els terminis de l'ATE i guanyar temps per a trobar un inversor que compre els terrenys de l'antic Mestalla a un preu just. Fins ara han arribat ofertes de diferents fons d'inversió, però que no s'ajusten al preu que el club considera adequat.

També et pot interessar

stats