El València CF demanarà una pròrroga per a acabar de construir el nou Mestalla

El club presentarà a la Generalitat garanties per a poder prorrogar l'ATE que afecta el nou estadi i l'actual Mestalla.

Obres al Nou Mestalla
Obres al Nou Mestalla / À Punt Esports

El València Club de Futbol demanarà una pròrroga de l'actuació territorial estratègica (ATE) que afecta les obres del nou estadi del Mestalla i la construcció de vivendes en l'actual ubicació de l'avinguda de Suècia. El club assegura, segons ha pogut saber À Punt, que el projecte de l'estadi tira avant i que els pròxims dies seran clau per al futur de l'entitat.

La intenció de Meriton Holdings (Peter Lim) en les pròximes hores és mostrar a la Generalitat garanties econòmiques que puguen permetre ampliar els terminis de finalització de l'ATE. Una comitiva del València, encapçalada per Anil Murthy, es reuneix aquest migdia amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. Demà serà el torn per a fixar postures amb l'alcalde de València, Joan Ribó.

En el València són conscients de la delicada situació social que comporta la paralització del projecte (les obres estan parades des de febrer de 2009), i reconeixen haver sentit la pressió política exercida des de l'Ajuntament i la Generalitat. Però de la mateixa manera, també consideren que les autoritats no poden deixar caure una ATE tan emblemàtica com la del Mestalla i esperen arribar a un acord pròximament.

Una situació legal complicada

Segons el que marca el document que es va signar entre el València i les autoritats el 13 de març de 2015, totes les obres que afecten aquesta ATE han d'estar acabades l'any 2025. Aquest document mateix estableix una penalització en cas d'incompliment que remet a la confiscació de la garantia definitiva, una quantitat d'1.162.159,53 euros.

No obstant això, el cost total de l'operació podria significar una despesa molt més elevada per al club, vora 20 milions d'euros. Al pagament de la garantia s'hauria d'afegir el cost econòmic i la repercussió social que, per a Meriton, tindria enderrocar les obres del nou estadi a l'avinguda de les Corts Valencianes. El València té la necessitat de deixar l'actual Mestalla, ja que en qualsevol moment es podria fer efectiva l'execució de la sentència del Tribunal Suprem que el 2006 va declarar il·legals les obres d'ampliació del Mestalla.

Ribó considera “urgent” acabar en nou estadi

L'alcalde del València, Joan Ribó, ha afirmat que desitja enviar un missatge “clar” del fet que és “urgent” acabar el nou camp del València. “El club i la ciutat necessiten acabar el nou recinte esportiu per una sèrie de qüestions que no sé si val la pena detallar”. No obstant això, ha al·ludit a les necessitats del barri de Benicalap, a la construcció d'un poliesportiu a la zona i a les de tota la ciutat de València.

Precisament, aquest dimecres Ribó es reuneix amb el president del València, Anil Murthy, per a dialogar sobre aquest assumpte, després que aquest dimarts haja sigut el torn del president de la Generalitat, Ximo Puig.

També et pot interessar

stats