El València cau derrotat a Mestalla davant del seu primer botxí en la lliga

El València perd 1 a 2 i haurà d'esperar per a assegurar la classificació matemàtica per a la Champions.

Els jugadors del Getafe celebren un dels gols
Els jugadors del Getafe celebren un dels gols / Miguel Ángel Polo (EFE)

Si en el partit de la primera volta el Getafe va ser el primer equip a superar el València en la lliga, en el partit disputat en la jornada 33 els homes de Bordalás han guanyat de nou els valencianistes, ara a Mestalla on l'equip blanc-i-negre no perdia des de la jornada 21, quan van perdre contra el Reial Madrid.

Les absències de Kondogbia i Paulista provocaven una revolució en l'onze en què Marcelino ha inclòs en l'eix de la defensa Murillo i, al mig del camp, Maksimovic. Pereira s'ha situat a la banda, l'atac l'han format Vietto i Zaza i a la porteria ha donat entrada a Jaume.

El Getafe ha jugat molt còmode davant de la reduïda pressió dels valencianistes, massa estàtics durant tota la primera part. Amb esta disposició tàctica, Rémy ha aprofitat en el minut 15 una passada de Damián Suárez, després d'una pèrdua al mig del camp del València, per a avançar els homes de l'alacantí José Bordalás.

El València no reaccionava i els contracolps dels madrilenys estaven acompanyats de perill, mentre els de Marcelino no aprofitaven la major possessió de l'esfèric. No ha sigut fins al minut 40 quan el València ha disposat de la millor oportunitat en el primer període en una jugada després d'una falta llançada per Parejo que cabotejava Zaza. El baló eixia molt a prop del pal dret.

El partit ha arribat al descans amb el marcador desfavorable i amb la graderia amb més de 35.000 espectadors tot i l'horari del partit, dimecres a les 19.30 h.

El mateix guió a la represa

La represa del partit no ha canviat la dinàmica i en el minut 47 de nou Rémy rebia una assistència de Jorge Molina i feia el segon gol dels madrilenys i el segon en el seu compte personal.

Amb 0-2 en el marcador i Peter Lim a la llotja privada de Mestalla, Marcelino ha fet un triple canvi en el minut 60 i Rodrigo, Carlos Soler i Ferran han substituït al terreny de joc Maksimovic, Pereira i Vietto. El canvi de dinàmica en el partit ha arribat de seguida i la verticalitat i la perillositat la tenien els valencianistes. En el minut 65, Zaza no encerta una rematada i en el 69 Gaya evita un altre gol del Getafe. El partit es trenca, els madrilenys intenten aprofitar els contracolps, però el València es bolca sobre la porteria de Guaita i, després d'una bona intercepció de Gayà en defensa, el València retalla les diferències amb un gol de Rodrigo.

Des d'aleshores, les ocasions han sigut per al València. En el minut 73 Zaza envia el baló per dalt del travesser, en el 80 Garay xuta des de lluny després que en el 75 una mà de Jaume evitara el tercer gol del Getafe.

Bordalás veia la victòria a l'abast i el joc era intermitent amb contínues aturades. El públic protestava contra l'àrbitre quan Parejo ha vist la targeta roja per una colzada a Jorge Molina després que el jugador del conjunt madrileny li fera una falta no xiulada pel col·legiat.

A la fi, derrota del València, que es queda amb 65 punts en la classificació en un partit que ha començat amb Rodrigo rebent el premi com a millor jugador de març de mans de l'exjugador valencianista Mazinho. Un Rodrigo que ja suma 16 gols.