El valencià Carles Gil, Jugador de l'Any de la lliga de futbol dels Estats Units

Carles Gil, elegit Jugador de l'Any a la MLS
Carles Gil, elegit Jugador de l'Any a la MLS

El valencià Carles Gil ha sigut elegit Jugador de l'Any en la Major League Soccer (MLS), la màxima divisió del futbol als Estats Units. Gil, de 29 anys, ha aconseguit el 52,07% dels vots dels jugadors, entrenadors i periodistes, amb molta diferència respecte del segon jugador, Hany Mukhtar amb l'11,8%.

Carles Gil juga per al New England Revolution, de la ciutat de Boston, equip que ha finalitzat primer de la Conferència Est amb 22 victòries, 7 empats i 5 derrotes i una diferència de 19 punts respecte del segon classificat, el Philadelphia. El valencià, capità de l'equip, ha fet un campionat espectacular amb 18 assistències, millor marca històrica de la lliga, i quatre gols.

Tot i això, el club no ha pogut classificar-se per a la final del play-off de la lliga. El New England Revolution va caure en els penals de les semifinals de conferència contra el New York City, després d'haver finalitzat el partit 2-2.

Carles Gil va ser jugador del València Mestalla, on es va formar com a futbolista. Després de dos temporades cedit a l'Elx, va tornar al València on va jugar 11 partits i va fer un gol en la temporada 2014. Gil va eixir buscant minuts i va estar dues temporades a l'Aston Villa anglés abans de tornar a la lliga espanyola en el Deportivo de la Corunya.

El 2019 Gil va fer les maletes a la lliga americana on està quallant els millors anys de la seua carrera futbolística.

També et pot interessar

stats