València-Cadis: final inesperada per a començar l’any

Els blanc-i-negres estan obligats a sumar si no volen començar el 2021 en llocs de descens.

Els jugadors valencianistes es lamenten després del segon gol del Granada
Els jugadors valencianistes es lamenten després del segon gol del Granada / Miguel Angel Molina (Efe)

El València rep aquest dilluns al Mestalla el Cadis, en un partit que s’ha convertit en una final inesperada per a l’equip de Javi Gracia. Després de la victòria del Valladolid a Getafe, els blanc-i-negres són dihuitens en la classificació, i han de sumar almenys un punt si no volen acabar la jornada 17 de la Lliga en llocs de descens a Segona Divisió.

L’equip valencianista, que només ha aconseguit tres victòries en 16 partits, no guanya des de fa vora dos mesos, quan es va desfer del Reial Madrid al Mestalla. Des de llavors acumula quatre empats i tres derrotes, que l’han portat a perdre llocs en la taula i veure’s per primera vegada en la zona de descens. Tot i reconéixer que cada partit que passa sense sumar els tres punts “hi ha més necessitat”, Gracia ha subratllat que “l’equip està molt viu i animat”. A més, ha assegurat que ell està totalment compromés amb el club malgrat no estar implicat en la política de fitxatges o de les desavinences que ha tingut en algunes decisions.

El tècnic també ha volgut restar importància a joventut i a la falta d’experiència de molts jugadors malgrat la complicada situació. “L’equip està molt unit, no hi ha problemes entre jugadors, o entre jugadors amb mi i les meues decisions són purament tàctiques”, ha apuntat. Respecte al rival, Gracia ha dit que estan traient molt de rendiment dels seus recursos: “És un bon bloc, que té molt clar al que juga i se’ls nota i tenen perill al contraatac”. L’entrenador ha confirmat que recupera Toni Lato i Hugo Guillamón, però la presència de Racic no està assegurada perquè continua amb molèsties. A més, Jason Remeseiro i Gonçalo Guedes són baixa per l’expulsió a Granada, i Jasper Cillessen i Gabriel Paulista continuen recuperant-se de les respectives lesions.

El duel suposarà la primera visita del tècnic Álvaro Cervera al Mestalla, on va exercir com a jugador valencianista entre el 1992 i 1995. Pel que fa als precedents, el València ha guanyat el Cadis en els últims cinc enfrontaments en Lliga al Mestalla i per a trobar una victòria gaditana cal retrocedir fins a 1988. L’últim partit a Primera, l’any 2006, va acabar amb 5-3, amb doblets de Villa i Angulo i un gol de David Navarro.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda, a les 21:00 hores, amb Jordi Sanchis, la narració de Josevi Sánchez i els comentaris de Jorge López.

També et pot interessar

stats