El València busca un punt d'inflexió al Camp Nou

L'equip de Javi Gracia afronta amb molts dubtes el segon partit de la setmana a Catalunya.

Els jugadors del València celebren un gol contra l'Athletic Club a Mestalla
Els jugadors del València celebren un gol contra l'Athletic Club a Mestalla / Efe.

Un València ple de dubtes i que acumula quatre jornades sense veure la victòria visita aquest dissabte el Camp Nou per a enfrontar-se a un Barcelona que està en el seu millor moment de la temporada.

Els de Mestalla arriben a aquest compromís de Lliga amb el gust agredolç que va deixar la classificació en la pròrroga per a la segona ronda de la Copa del Rei al camp d'un Terrassa que, malgrat militar en Tercera, va dominar a plaer durant molts minuts i va errar ocasions que van poder sentenciar l'eliminatòria.

Un dels punts als quals s'aferra el València és el bon nivell mostrat contra els equips grans: va sorprendre el Reial Madrid a Mestalla (4-1), on també va frenar durant molts minuts l'Atlètic de Madrid, encara que finalment no va poder evitar la derrota (0-1).

Les principals novetats en l'onze de Javi Gracia seran les entrades de José Luis Gayà, ja recuperat de la lesió muscular, i de Maxi Gómez, a qui el tècnic navarrés va donar descans en la Copa per molèsties al genoll.

Després de véncer aquest dimecres la Reial Societat (2-1), els blaugranes van retallar distàncies en la classificació i ara afronten el partit contra el València a sis punts del primer lloc, compartit entre el conjunt basc, l'Atlètic i el Reial Madrid, empatats a 26 punts.

Un punt de dotze al Camp Nou

El València només ha sumat un punt dels dotze disputats en les quatre últimes temporades, les següents a la victòria més recent en l'estadi barcelonista, que es remunta a l'1-2 de la campanya 2015-2016. La temporada passada, el Barça va guanyar 5-2 en el debut d'Albert Celades com a entrenador valencianista, tres dies després de la destitució de Marcelino García Toral.

L'actual tècnic dels de Mestalla ja sap el que és guanyar a l'estadi blaugrana. Gracia va guanyar al Camp Nou com a preparador del Màlaga al febrer de 2015 (0-1). Era la segona vegada que visitava l'estadi, mentre que les altres dues vegades que ho ha fet, també amb l'equip andalús, hi va perdre.

El partit en 'Des de la banda'

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 16:15 hores, amb la narració de Fermín Rodríguez i els comentaris dels exjugadors Robert Fernández, Jorge López i l'exárbitre César Escribano.