El València i el Barça empaten 1-1 en el partit de la jornada

Garay i Messi han sigut els golejadors del partit.

El València celebra el primer gol de Garay
El València celebra el primer gol de Garay / Biel Aliño (Efe)

El València-Barcelona d'aquesta nit al Mestalla no ha decebut a ningú. Els jugadors i els aficionats comptaven les hores d'un partit que arribava amb molts al·licients. El Barcelona volia aprofitar l'entropessada d'ahir del Reial Madrid i el València, allargar el moment dolç i acostar-se una mica més a les posicions que donen accés a la Lliga de Campions. Com era d'esperar, l'afició ha acudit en massa a donar suport al seu equip i han sigut finalment 46.249 espectadors els que han vist el Valencia-Barça al Mestalla.

El partit ha començat de la millor manera possible per als de Marcelino. En el minut 2, ja han aconseguit avançar-se en el marcador mitjançant un gol de Garay. El central del València ha aprofitat la centrada d'un córner i després de les errades defensives de Vermaelen i Piqué, ha marcat a plaer davant Ter Stegen. Els blanc i negres no han afluixat i han tingut un parell d'ocasions més de Batshuayi i Kondogbia, abans de la reacció del Barça. La notícia negativa ha sigut la lesió de Guedes en el minut 10, que ha sigut substituït per Txérixev.

A partir del quart d'hora, el Barça ha sabut recuperar-se i ha acabat dominant la primera part. Ha començat a tindre la possessió del baló i la iniciativa en el joc. Al minut 23, el de sempre, Leo Messi, ha aconseguit l'empat. L'argentí ha combinat amb Suárez i ha xutat des de la frontal al costat esquerre de Neto, per a marcar l'1 a 1. Així s'ha arribat al descans. El València ha sabut crear ocasions de molt de perill i els barcelonistes han reaccionat fins a obtindre l'empat. Els de Valverde han continuat jugant fidels al seu estil fins al descans, però sense aconseguir capgirar el resultat.

La segona part ha començat sense canvis en els dos equips. Els dos han tornat amb ganes i el partit ha entrat en una fase de descontrol. Els dos equips han creat contraatacs perillosos i han tingut ocasions per a avançar-se en el marcador. Txérixev, tot just començar la represa, i Batshuayi han tingut les més clares per al València. I Coutinho i Messi, per partida doble, per a l'equip català.

Al remat, un empat entre els dos clubs que fa que el València no acabe d'arrancar en la competició de lliga i que el Barça perda el lideratge provisional en favor del Sevilla.