Lewandowski acaba amb la resistència del València (0-1)

Un gol del pitxitxi de la Lliga en el temps afegit tira a terra el bon treball dels blanc-i-negres

Lewandowski remata davant Paulista i supera Mamardashvili en l'acció del gol
Lewandowski remata davant Paulista i supera Mamardashvili en l'acció del gol / Juan Carlos Cárdenas (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
28 d'octubre 2022 - 17:12 Actualitzat: 29 d'octubre 2022 - 23:12

El València ha patit una derrota dolorosa al Mestalla en un duel en què ha merescut un millor resultat. L'equip de Gennaro Gattuso ha plantat cara al Barça, però ha acabat cedint per 0-1 amb un gol de Robert Lewandowski en el minut 93, quan ja es donava per bo l'empat.

David Villa ha sigut el gran protagonista tant fora com dins de Mestalla abans del xiulet inicial de l'àrbitre. Foulquier ha completat el mig del camp del València, davant de les baixes de Yunus, Ilaix i Nico, i, tal com s'esperava, el Barça ha portat el pes del partit, però els de Mestalla amenaçaven a la contra. La lesió de Cavani als deu minuts de joc per problemes al turmell ha afectat els de Gattuso i els catalans han començat a amenaçar la porteria defesa per Mamardashvili, que ha evitat el gol en una gran acció sobre Ansu. Poc després, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Ansu per fora de joc. La lesió d'Éric García ha propiciat l'entrada de Marcos Alonso, que ha pogut ser expulsat per una dura entrada sobre Marcos André. L'àrbitre ho ha deixat en groga i Paulista, en una acció d'estratègia, ha pogut inaugurar el marcador poc abans del descans.

En la represa, Samu Lino ha vist com li anul·laven un gol per mans prèvies de Marcos André. El Barça ha continuat buscant el gol, però el ben cert és que Mamardashvili tampoc ha tingut massa faena. Ferran Torres, que ha eixit en la segona part i ha sigut xiulat per l'afició valencianista, ha tingut la millor ocasió del partit, però no ha arribat a rematar una assistència de Pedri a porta buida. I quan ja semblava que el marcador no canviaria, ha aparegut un dels jugadors més decisius de la Lliga. Lewandowski, que a penes havia entrat en joc, ha justificat perquè és el pitxitxi del campionat. El polonés ha aprofitat una centrada de Raphinha per a marcar el gol de la victòria blaugrana.

El València encadena ja quatre jornades sense guanyar i dues derrotes seguides. Abans de la parada pel Mundial esperen dos partits difícils: la Reial Societat a Anoeta i el Betis al Mestalla. Caurà sumar algun punt per a no veure la zona de descens més a prop.