València - Atlètic de Madrid: Kondogbia torna al Mestalla

La Covid-19 i les lesions llasten els dos equips, que no podran comptar amb Luis Suárez, Diego Costa, Txérixev o Gayà.

Guedes, durant una disputa en el partit contra l'Alabés a Mendizorrotza
Guedes, durant una disputa en el partit contra l'Alabés a Mendizorrotza / Efe.

L'Atlètic de Madrid, invicte i segon classificat en la lliga, visita el Mestalla en un partit marcat pel coronavirus, que ha alterat els plans dels dos entrenadors, i per Geoffrey Kondogbia, que torna a València per primera vegada com a matalafer.

L'equip de Javi Gracia arriba a aquesta cita en un bon moment després d'haver enllaçat tres partits seguits sense perdre, dos empats i un triomf, que l’han col·locat en la part central de la classificació. Els del Mestalla hauran d'eixir concentrats al camp si no volen anar a remolc: en set dels deu partits que han disputat fins ara han rebut almenys un gol en els primers 25 minuts.

Gracia no ha pogut treballar com cal aquest duel contra els matalafers. Sense Txérixev, i amb l'activació del protocol Covid-19, dijous hagueren d'exercitar-se per grups. Divendres tornaven a la normalitat, després de descartar cap altre positiu més, però les fortes pluges van fer canviar els plans. Serà el primer partit que es perdrà el lateral José Luis Gayà. L'absència del capità deixarà un buit en la banda esquerra, que haurà de tractar de cobrir el jugador del planter, Toni Lato. Les baixes de Txérixev i de Gayà s'uniran a les ja esperades de Mouctar Diakhaby i de Jasper Cillessen. La bona notícia és que l'uruguaià Maxi Gómez ja està recuperat.

Per la seua banda, l'Atlètic de Madrid, després de l'empat a zero contra el Lokomotiv de Moscou, torna a la lliga, competició en la qual està mostrant la seua millor cara. El cap de setmana passat es va imposar al Barcelona en lliga per primera vegada en deu anys.

Encara així, als del 'Cholo' Simeone se’ls acumulen les adversitats: als positius per Covid-19 dels uruguaians Luis Suárez i Lucas Torreira, se li va unir dimecres la trombosi de Diego Costa. Qui sí que estarà, i es perfila com a titular, és Geoffrey Kondogbia. El francés s'enfronta al seu exequip per primera vegada després del seu fitxatge polèmic, en què va acusar el president valencianista, Anil Murthy, de "destruir un projecte ambiciós" i "d’enganyar" l'entrenador.

Fa més de sis anys que el València no aconsegueix guanyar l'Atlètic de Madrid, que en els cinc últims enfrontaments al Mestalla ha acumulat dues victòries i tres empats. La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 16:15 hores, amb la narració de Fermín Rodríguez i els comentaris dels exjugadors Robert Fernández, Jorge López i l'exàrbitre César Escribano.

També et pot interessar

stats