El València diu adeu a la Copa amb mocadorada (1-3)

El València no ha tirat a porta i Óscar de Marcos en pròpia porta ha fet l'únic gol

Els del Mestalla tornen a perdre un partit de Copa del Rei després de vora dos anys

Els jugadors del València es lamenten a Mestalla
Els jugadors del València es lamenten a Mestalla / Biel Aliño (Agència Efe)

El Mestalla ha acomiadat el València CF amb mocadorada després de dir adeu a la Copa en un partit en què ha sigut molt inferior a l'Athletic. Els que s'han quedat fins al final, perquè amb l'1-3, a un quart d'hora del final, part de l'afició ha abandonat l'estadi, frustrada per la marxa de l'equip però, sobretot, per la inoperància de l'equip, que no ha llançat entre els tres pals. L'empat valencianista a la vora del descans (Óscar de Marcos, en pròpia porta) feia il·lusionar el valencianisme. Però el gol de Nico Williams abans del descans ha deixat l'equip totalment derrotat i sense capacitat de reacció.

Moltes novetats en l'onze de Gennaro Gattuso, i problemes semblants als dels últims partits. Falta de fluïdesa atacant, i problemes defensius. La parella Diakhaby i Eray Çomert, que tornava a la titularitat després d'alguns partits amb problemes físics, no ha acabat de funcionar, i els dos gols s'han marcat pel centre de la defensa.

Després d'una eixida escumosa del València, amb una ocasió de Samu Lino que ha rematat fora de poc una falta botada per José Luis Gayà, l'Athletic a poc a poc ha controlat el partit. Els bascos han avançat la pressió i, així, en el minut 34 ha arribat el primer gol, amb la recuperació prop de l'àrea valencianista després d'un rebuig de Çomert, que acaba amb una centrada que Iñaki Williams caboteja al punt de penal i Muniain marca.

El gol ha consolidat l'aposta dels d'Ernesto Valverde, que han passat a dominar. Però, el València, en una acció aïllada amb una incorporació de Dhiakhaby per la dreta, s'ha internat en l'àrea, ha centrat i Óscar de Marcos ha marcat en la pròpia porteria.

Però només dos minuts després, l'Athletic ha tornat a marcar. Acció d'Álex Belenguer per la dreta, xuta, rebutja la defensa i el baló li arriba a Iñaki Williams, que cedeix al seu germà, i Nico marca l'1-2, marcador amb què s'ha arribat al descans.

Vesga i el VAR sentencien

Gattuso ha canviat Çenk per Diakhaby en el vestidor, però la segona part no ha canviat gens el panorama. Domini clar dels bascos que ha fet que el tècnic italià fera un triple canvi per a canviar la dinàmica. Fran Pérez, Hugo Duro i André Almeida han entrat per Samu Castillejo, Edinson Cavani i Yunus Musha. Però la dinàmica no ha canviat.

Iñigo Muniáin amb un potent xut des de la frontal ha pogut fer el tercer que ha arribat poc després, i novament –com ja va passar dilluns contra l'Almeria–, amb el VAR protagonista. Una entrada de Çenk sobre Nico Williams ha sigut assenyalada amb penal per Del Cerro Grande, que ha revisat la jugada en la pantalla. Vesga ha transformat la pena màxima i ha deixat sentenciat el partit i l'eliminatòria.

Al remat, mocadorada de l'afició del València en protesta per la derrota i la situació esportiva i institucional del València que, des de feia dos anys no perdia un partit en la competició de la Copa del Rei, de la qual s'acomiada.