Les urgències del Mallorca tomben el Llevant

Els granotes oposen poca resistència i ocasions de gol.

Cucho Hernández celebra el primer gol local

Segona derrota del Llevant des que s'ha représ la competició. Un partit amb dos protagonistes antagònics. Els locals, que es jugaven la vida, i els visitants, amb tota la faena feta. El partit ha sigut el que ha volgut el Mallorca, quant a intensitat. Els jugadors del valencià Vicent Moreno han tingut una desena d'ocasions al llarg del partit, de les quals n'han transformat dues: una en cada part i en dos moments decisius. Els dos davanters dels balears, Cucho Hernández, amb una cabotada, i Take Cubo, amb un llançament a boca de canó quan el partit s'enfilava cap al final, li han donat tres punts que allunyen el Llevant de la millora classificatòria i del somni europeu.

Canvi massiu en l'onze de Paco López. Només Aitor, Morales, Radoja, Campaña i Rubén Vezo repetien dels jugadors que actuaren contra la Reial Societat. Al costat del portugués, Róber Pier, que tornava a l'onze titular després de més d'un any, quan es lesionà en el minut 19 del Girona-Llevant de la temporada passada, i que suposà la permanència granota en Primera. Enis Bardhi, sancionat contra els bascos, també ha sigut de la partida, com a novetat principal.

Com es preveia, inici intens del Mallorca. La necessitat dels balears s'ha notat des del primer minut, en què Dani Rodríguez ja ha pogut disparar a porta. El llançament, desviat però amb molt de perill. Poc després, la cabotada del Cucho Fernández també està a punt de sorprendre Aitor. El Llevant ha despertat sense encaixar, i José Luis Morales ha aprofitat un gran control i una cavalcada veloç per a crear el primer esglai en la defensa mallorquinista. El madrileny ha arribat a la línia de fons, però no ha pogut ni assistir cap company ni llançar a la porteria.

En el minut 39, la superioritat i la major intensitat local s'han reflectit en el marcador. Una centrada de Dani Rodríguez des de la dreta la remata a gol el Cucho Hernández amb una gran cabotada, superant el lateral granota Coke.

Un altre aire dels granotes

L'inici de la segona part no hi ha tingut res a veure. Primer, una centrada de Toño i després, una internada d'Enis Bardhi, que ha vist com un defensor ha evitat que el xut arribara a la porteria de l'exgranota Manolo Reina. El partit, més igualat i amb un Mallorca que defensava l'avantatge, ha sigut de baló per al Llevant, però sense profunditat. Els canvis, amb Hernani i Mayoral al camp, li han donat més intensitat, però no ha sigut suficient.

El Mallorca en tenia prou de reduir espais i mantindre l'avantatge abans que buscar la diferència. Així i tot, a la contra, han intentat superar Aitor, cosa que han aconseguit en la fase final del partit, quan una triple oportunitat balear, amb Aitor com a Salvador, li ha servit al japonés Take Kubo per a fer el 2-0 i tancar un partit en què el Llevant ha sigut superior en el joc, però superat per la intensitat dels locals, que continuen lluitant per la permanència.