Unai Emery aconsegueix el control del Real Unión

El club d'Irun és centenari, fundador de la Lliga espanyola i posseïdor de quatre copes del rei

Emery, durant un entrenament previ a la final de l'Europa League
Emery, durant un entrenament previ a la final de l'Europa League / Efe

L'entrenador del Vila-real, Unai Emery, ha adquirit aquest divendres un paquet accionarial que li permet assumir el control de l'històric Reial Unió Club d'Irun.

Fonts coneixedores de la negociació, que ha durat més d'un any, han informat que Emery ha comprat un poc més del 20% de les accions, una quantitat que li permetrà controlar el club, ja que l'accionariat està molt atomitzat.

Les negociacions es van iniciar a principis de 2020, però es van veure bloquejades per la pandèmia, fins que van tornar a accelerar-se en passar l'estiu, i han cristal·litzat hui, després de la finalització d'una temporada en la qual el Reial Unió ha aconseguit pujar a la Primera RFEF.

Emery, natural d'Hondarribia, localitat veïna d'Irun, té motius sentimentals per a controlar la gestió d'aquest club, en el qual van militar el seu pare i el seu avi. Antonio Emery Arocena és una llegenda del club. Porter de l'equip en els anys 20, va alçar la Copa en dues ocasions, i el seu fill Juan, pare d'Unai, també va vestir la camiseta del Reial Unió com a porter.

També et pot interessar

stats