Una gran actuació d'Aitor permet la primera victòria del Llevant fora de casa

El Llevant ha guanyat per 1-2 el Leganés a Butarque, amb gols de Roger Martí i Campaña.

Els jugadors del Llevant Roger Martí i Sergio León
Els jugadors del Llevant Roger Martí i Sergio León / JuanJo Martín (Efe)

El Llevant ha guanyat per 1-2 a Butarque amb dos gols, un de penal a les acaballes de la primera part i un altre de Campaña a penes començar la segona. El primer, en una errada infantil de Siovas que desestabilitza Roger Martí a l'àrea. Un penal absolutament innecessari que el mateix Martí llança per a fer el primer gol granota. Fins llavors, l'equip de Paco López havia sigut absolutament ineficaç en atac. Encara més, amb un joc apàtic, només la defensa complia amb la seua faena: la clàssica estratègia de defendre bé i intentar aprofitar alguna oportunitat aïllada. Una opció que no sempre funciona perquè el Leganés ha pogut marcar abans en un xut d'Óscar Rodríguez que de molt poc no s'ha escolat per l'escaire d'Aitor.

Gran gol de Campaña

En la segona part el Llevant s'ha trobat amb el segon gol en una treta de falta directa que magistralment llança Campaña i es menja el guardameta, que estava molt mal col·locat. Un gran gol, en tot cas, del jugador granota. A partir d'ací els visitants han dominat el partit tallant qualsevol jugada d'atac dels locals. Però el Leganés, ferit de mort amb un resultat que complica la vida de l'equip, ha reaccionat. Ha agafat un baló lateral, encara la porteria i un Aitor que hauria d'haver-s'hi quedat fa una eixida en fals permetent que el danés marcara el primer gol del Lega.

Aitor, el salvador de l'equip

A partir d'ací, a patir. Tres minuts després un colp a la cara de Vezo a Braithwaite esdevé penal. Aitor, que havia errat en la jugada anterior, atura la pena màxima i salva el seu equip d'un empat que hauria sigut certament lamentable per als interessos dels granotes. El Llevant ja només intentava que passara el temps al més ràpidament possible. Aitor ha tornat a ser fonamental en l'últim minut del partit en una jugada d'atac en què l'afició local ja cantava gol.

Els tres punts eren vitals per als de Paco López. No ha sigut un partit de mèrit dels granotes, però aquests tres punts serveixen per a curar qualsevol ferida. A més, donen més valor a les paraules de Paco López fa uns dies en el sentit que per al Llevant només hi ha una obligació: assegurar la permanència. La resta vindrà –si ha de vindre– si l'equip és feliç i rep el suport de l'afició. El Llevant ja té 11 punts; el Leganés, només 2. I Pellegrino, de nou en perill per a mantindre's com a entrenador de l'equip.