Una escola de pares per a reduir la tensió en el futbol base

La Federació Valenciana de Futbol posarà en marxa una campanya de sensibilització per a frenar la violència en les categories infantils.

Diumenge l'entrenador del Cadet B del Castelló va denunciar una presumpta agressió per part del tècnic rival del Jubelama.
Diumenge l'entrenador del Cadet B del Castelló va denunciar una presumpta agressió per part del tècnic rival del Jubelama.

Una escola que ajude els pares i les mares a gaudir de l'esport que practiquen els fills i les filles sense caure en les tensions de la competició. És la iniciativa que vol impulsar la Federació Valenciana de Futbol per tal de frenar els episodis de violència que puntualment es donen en les categories inferiors del futbol base. L'últim ha passat aquest cap de setmana a Castelló, quan presumptament l'entrenador del Jubelama va agredir el tècnic del Cadet B del Castelló després d'un partit tens en què els equips es jugaven el liderat. 

La víctima ha presentat una denúncia davant la Policia Nacional i el Club Esportiu Castelló n'ha anunciat una altra per la via federativa.

El secretari general de la Federació Valenciana de Futbol, Salvador Gomar, ha explicat en els micròfons d'À Punt Mèdia que amb la proposta d'escola per a pares i les campanyes de sensibilització que l'acompanyarien es pretén que "els espectadors aprenguen a tranquil·litzar-se i a no estar pendents del resultat, sinó a veure el fill divertint-se jugant, que és el que toca".

Gomar és conscient de les dificultats de posar en marxa el projecte, ja que cal que s'involucre el major nombre de clubs possible, però diu que paga la pena intentar-ho. No obstant això, circumscriu l'atmosfera de tensió que es viu en alguns partits de les categories infantils a "l'estat de competició que es pateix en tots els àmbits i que es trasllada a les competicions esportives".

Tot i tindre paraules de condemna de la presumpta agressió d'aquest cap de setmana a Castelló, el president de la Federació Valenciana ha reconegut que impedir aquestes situacions ara mateix és impossible: "Tenim 2.500 partits cada setmana i alguna vegada ha de passar."

També et pot interessar

stats