Un gol de Rodrigo doma els lleons i Gameiro remata la faena

Un gol de Rodrigo només començar la segona part i un altre de Gameiro cap al final del partit han donat la victòria per 2-0 al València contra l'Athletic de Bilbao

Rodrigo Moreno celebra el gol amb l'afició
Rodrigo Moreno celebra el gol amb l'afició / EFE MANUEL BRUQUE

La primera part ha començat amb un esglai per al València. Raúl García ha caigut en l'àrea quan Diakhaby ha estirat la cama per a evitar el xut del davanter. L'àrbitre va considerar que no hi havia penal, decisió que el VAR no va desautoritzar. A partir d'eixe moment, el lleó basc ha mantingut un estira-i-arronsa amb el col·legiat, que al minut 13 li ha tret la groga en entendre falta mentre disputava un baló amb Txeritxev. Durant els primers 45 minuts, aquest jugador ha sigut el que més ha inquietat el València, que ha dominat el partit.

Els de Marcelino han tocat el baló amb criteri amb un superb Parejo, que ha dirigit l'equip distribuint el joc sempre de la manera més adequada. Així han arribat moltes oportunitats de gol a través de les bandes.

Nombroses ocasions per la banda esquerra

Gayá i Txeritxev s'han unflat a llançar centres per la banda esquerra, les quals podien haver acabat dins la xàrcia bilbaïna si algun davanter valencianista haguera posat la canya. La més clara, al minut 28, amb un centre de la mort per a Santi Mina, que el gallec no ha aconseguit aprofitar.

El gol de Rodrigo a la segona part ha servit per a domar els lleons que, tot i el domini dels blanc-i-negres en la primera part, han tingut tres o quatre arribades, també per les bandes, que podien haver fet mal al València. Però Iñaki Williams no tenia el seu dia. O Roncaglia, està molt bé, que també és un bon argument per a explicar la incapacitat ofensiva del jugador de l'Athletic.

La segona part ha sigut de control valencianista, però amb menys intensitat que en la primera part. L'Athletic s'ha acostat en alguna ocasió, però en cap moment ha compromés Neto, que hui ha viscut una vesprada de tranquil·litat absoluta. Marcelino ha tret al camp Kevin Gameiro al 69 i el jugador ha tingut la seua oportunitat de marcar. Una llarga treta de Neto que ha travessat tot el camp ha servit perquè el francés disparara cap a la porteria i el baló acabara eixint molt prop del pal dret de Iago Herrerín.

Gol de Gameiro després d'un centre de Guedes

El premi per a Gameiro ha arribat després d'una jugada començada per Carlos Soler, amb passada a Guedes, que l'ha posat al centre de l'àrea, on el davanter només ha hagut d'empentar-la cap a dins de la porteria. Els tres jugadors havien entrat en la segona part.

El València posa fi als últims empats en lliga a Mestalla i es col·loca amb 36 punts, empatat amb el Betis, per damunt de l'Eibar i la Reial Societat, i a només un punt del Sevilla.