La UEFA elimina la regla del valor doble dels gols en camp contrari

Serà a partir de les fases de classificació de les competicions de la temporada 2021/22

La UEFA elimina el valor doble dels gols fora de casa
La UEFA elimina el valor doble dels gols fora de casa

La UEFA ha anunciat l'eliminació de l'anomenada regla dels gols en camp contrari de totes les seues competicions de clubs, masculines, femenines i juvenils, a partir de les fases de classificació de les competicions de la temporada 2021/22.

El comité executiu de la UEFA ha aprovat el canvi seguint la recomanació dels seus comités de competició de clubs i de futbol femení.

Així, a partir d'ara, les eliminatòries en les quals els dos equips marquen el mateix nombre de gols en els dos partits no es decidiran pel nombre de gols anotats fora de casa, sinó que es jugarà una pròrroga amb dos períodes de 15 minuts al final del partit de tornada.

En cas que els equips marquen el mateix nombre de gols o no en marquen cap durant la pròrroga, els llançaments des del punt de penal determinaran l'equip que es classifica per a la següent fase de la competició.

El president de l'organisme, Aleksander Čeferin, ha dit que "la regla dels gols en camp contrari ha sigut una part intrínseca de les competicions de la UEFA des que es va introduir el 1965" i que "la seua supressió s'ha debatut en diverses reunions de la UEFA en els últims anys".

Així, "encara que no hi ha hagut unanimitat d'opinions, molts entrenadors, aficionats i altres parts interessades en el futbol han qüestionat la seua justícia i han expressat la seua preferència per l'abolició de la regla", ha afirmat.

També et pot interessar

stats